CARSNEWS
AUTONEWS

Seat Mii electric. H προσιτή πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Η αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς καθώς οι καταναλωτές βλέπουν τα οφέλη της απομάκρυνσης από τα παραδοσιακά καύσιμα και της μετάβασης σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Η Seat ανταποκρινόμενη σε αυτή τη τάση κατασκευάζει αυτοκίνητα για να καλύψει τις απαιτήσεις μιας δυναμικής και συνεχώς μεταβαλλόμενης αγοράς, διατηρώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα της κινητικότητας. Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στον πυρήνα αυτών των σημαντικών εξελίξεων. Η Ισπανική εταιρία ξεκινά την ηλεκτρική της «επίθεση» με την παρουσίαση του Mii electric. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της  θέτει επίσης τα θεμέλια για μελλοντικά μέλη στην οικογένεια, με περισσότερα EVs και PHEVs στο εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένων του πλήρως ηλεκτρικού  el-Born, plug-in υβριδικών εκδόσεων του Tarraco και Leon καθώς και της υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικών εκδόσεων του CUPRA Formentor και CUPRA Leon.

Το εξωτερικό του Mii electric είναι ανανεωμένο και περιλαμβάνει την εισαγωγή του λογότυπου με «ηλεκτρικά» γράμματα στο πίσω μέρος και αυτοκόλλητα στα πλαϊνά. Στο εσωτερικό, οι εκλεπτυσμένες αλλαγές περιλαμβάνουν νέο ταμπλό SEAT IML foil με λογότυπο και φωτισμό καμπίνας, που προσδίδει μία νέα εμφάνιση και αίσθηση στο εσωτερικό του Mii electric. Διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού Mii electric και Mii electric Plus. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 61 kW (83PS) ισχύ και 212 Nm ροπή, ενώ το πεντάθυρο όχημα μπορεί να φτάσει τα 50km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Το Mii electric μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 12,3 δευτερόλεπτα και την μέγιστη ταχύτητα των 130km/h. Η προηγμένη τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας παρέχει αυτονομία μέχρι και 259 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ με αποκλειστική χρήση στη πόλη φτάνει μέχρι και τα 358 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Εκτός από την προσιτή τιμή που κάνει το Mii electric ελκυστικό, η SEAT προσφέρει επίσης και τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών επαναφόρτισης, ώστε είτε είστε στο σπίτι σας, είτε έχετε φτάσει στον προορισμό σας ή βρίσκεστε ακόμα στο δρόμο, η επαναφόρτιση να είναι απλή και χωρίς προβλήματα. Το ηλεκτρικό Mii είναι συμβατό με διάφορα συστήματα φόρτισης, έτσι αν είστε στο σπίτι σας μπορείτε να το συνδέσετε σε μια παραδοσιακή AC πρίζα και AC wallbox (διάφορες επιλογές εγκατάστασης είναι διαθέσιμες) μέσω δημόσιου σημείου φόρτισης ή αν βρίσκεστε στο δρόμο σε ένα CCS DC σημείο γρήγορης φόρτισης.

Related Articles

Απίστευτο περιστατικό στην Κόρινθο: Έκαναν νεκροψία σε 60χρονο και βρήκαν μέσα του ένα ιατρικό εργαλείο

cars

Η νέα BMW 2 Series Gran Coupe ομορφαίνει με τα M Performance Parts.

cars

Dacia Lodgy. Eργαλείο

cars

AC Cobra GT: Η αναβίωση του θρυλικού roadster

cars

Σε ΦΕΚ η απόφαση για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

cars

Εκκενώθηκε η πίστα της Ίμολα λόγω πλημμύρας, μέρες πριν από το Grand Prix της Formula 1

cars

Η Morgan φέρνει ένα νέο μοντέλο στην Γενεύη!

cars

Ανάκληση BMW σειράς 3 & Μ3

cars

Σιωπηλή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

cars