CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda: Τέρμα το Citigo με την εταιρία να εστιάζει σε μεγαλύτερα μοντέλα!

Με μία λιτή και κυνική ανακοίνωση η Skoda έκανε γνωστό ότι καταργεί το Citigo από την γκάμα της καθώς εστιάζει σε μεγαλύτερα μοντέλα και στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής marketing και πωλήσεων της Skoda, Alain Favey:

Το Citigo αποτελεί παρελθόν – όσον αφορά στην Ευρώπη είμαστε sold-out. Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης για το Citigo και δεν έχουμε καμία πρόθεση να προσθέσουμε ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο στην γκάμα μας στο μέλλον.

Να θυμίσουμε ότι το Citigo ήταν το ένα μέρος της τριπλέτας των Volkswagen up! και Seat Mii και το μέλλον του ήταν “στον αέρα” εδώ και αρκετό καιρό αλλά η τσέχικη εταιρία ξεκαθάρισε το τοπίο, αφήνοντας ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι:

Αν κάποια μέρα υπάρξει μία έκδοση της (ηλεκτρικής) αρχιτεκτονικής MEB του Volkswagen Group που θα επιτρέπει την κατασκευή μικρότερων μοντέλων, θα έχουμε μία έκδοση της Skoda αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για τέτοιου είδος πλάνα. Όσον αφορά στο Citigo, το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Η απόφαση της Skoda δεν σχετίζεται τόσο με το μέγεθος των μοντέλων όσο με την δυνατότητα εξηλεκτρισμού τους. Η τσέχικη εταιρία πρόσφατα λάνσαρε το Enyaq ηλεκτρικό SUV και θέλει να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της ώστε να εκμεταλλευτεί την τάση που φαίνεται πως δημιουργείται στην αγορά. Υπάρχουν όμως κάποια προβλήματα στην υλοποίηση αυτού του πλάνου όσο μικρότερο είναι το μοντέλο. Ήδη από το Scala, αμφισβητείται η βιωσιμότητα μίας plug-in υβριδικής έκδοσης λόγω του αυξημένου κόστους. Όπως αναφέρει ο Favey, “πρέπει να βρεις την πελατειακή βάση που έχει την αγοραστική δύναμη γι’ αυτήν την τεχνολογία, αλλιώς θα χάνεις χρήματα” και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δεν αποτελεί επιλογή για την Skoda.

The post Skoda: Τέρμα το Citigo με την εταιρία να εστιάζει σε μεγαλύτερα μοντέλα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes-Maybach S680 4Matic. Η κορυφαία των κορυφαίων!

cars

Η πρόταση δυσπιστίας, η γραμμή άμυνας που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, το φάουλ του Κασσελάκη και η έκπληξη της Νέας Αριστεράς

cars

Alfa Romeo Giulia TZ: Το project!

cars

Ετοιμάζεται για το 2023 η Maserati GranCabrio.

cars

Θεσσαλονίκη: Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε σε δύο τρανσέξουαλ άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους – Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

cars

Bugatti Chiron Profilée – Η Chiron που ποτέ δεν έγινε…

cars

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 ακούγεται επική!

cars

Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

cars

«Καμία συσκότιση στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην είσοδο της Βουλής το 2021 – Τα βίντεο παραδόθηκαν άμεσα»

Bury