CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Enyaq. Έτσι θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV της

Η Skoda αποκαλύπτει το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της το οποίο θα είναι Enyaq. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής της  Τσέχικης εταιρίας βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modularer E-Antriebs Baukasten) του Volkswagen Group, ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Με το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η SKODA δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το “Ε” που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το “Q” που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της Skoda. Με το Enyaq, μετά τα Citigoe iV και Superb iV, η Skoda κάνει το 2020 ένα ακόμα άλμα προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το όνομα του προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”. Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “Eithne”, που σημαίνει “ουσία”, “πνεύμα” ή “αρχή”. Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της Skoda που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση. Το Enya είναι αυθεντικό, με έντονη προσωπικότητα και εύηχη προφορά που ταιριάζει απόλυτα με την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία της μάρκας. Το Enyaq ακολουθεί τη γνωστή ονοματολογία των SUV της εταιρίας. Όπως τα ονόματα των Kodiaq, Karoq και Kamiq που προέρχονται από τη γλώσσα των Inuit που ζουν στα βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία, η Skoda παντρεύει τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB με την ιρλανδική γλώσσα.

Το Enyaq συμπεριλαμβάνεται στα πάνω από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τη Skoda μέχρι το τέλος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων καθώς και σε ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα που θα προσφέρει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας. Την ίδια στιγμή, η εταιρία αναμένει ότι το 2025 τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα plug-in υβριδικά θα αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Armada Mountain Patrol. Έτοιμο για αγώνα

cars

SEAT. Μπαίνει και στις μοτοσυκλέτες

cars

ΕΣΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για το «Ερευνώ

cars

Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την τρομοκρατία και την ειδεχθή επίθεση κοντά στη Μόσχα

cars

Η McLaren γιορτάζει τα 60 της χρόνια με ένα εντυπωσιακό βίντεο με drifting

cars

Kia Ceed facelift. Με νέο look και νέα τεχνολογία!

cars

Οχιά έκοβε βόλτες σε… αυλή σπιτιού στη Λαμία

cars

Polaris Slingshot. Ένα τρίκυκλο με 200+ άλογα!

cars

Η Mazda θα λανσάρει την δική της εκδοχή του Yaris στην Ευρώπη;

cars