CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Enyaq. Ξεκίνησε το πρώτο…

Ένα εμβληματικό εργοστάσιο στην Mlada Boleslav εκεί όπου άρχισαν όλα για την Τσεχική εταιρία των 125 χρόνων και ένα εμβληματικό μοντέλο αφού είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εταιρίας. Το όνομα αυτού ENYAQ που προέρχεται από το Ιρλανδικό Enya που σημαίνει πηγή ζωής και προστέθηκε το qπου είναι το χαρακτηριστικό όλων των SUV της εταιρίας. Σε αυτό το εργοστάσιο λοιπόν αρχίζει σήμερα η παραγωγή του, αφού προηγήθηκε μία μεγάλη επένδυση 32 εκατομμυρίων ευρώ για απαραίτητες αλλαγές στην γραμμή παραγωγής του Enyaq που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι στο ίδιο εργοστάσιο παράγονται τα Octavia και Karoq όπως επίσης ότι στο πλαίσιο της επένδυσης περιλαμβάνεται και η στοχευμένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην ηλεκτροκίνηση για τους εργαζομένους και τους μαθητευόμενους καθώς και για τους προμηθευτές και από την εκπαίδευση αυτήν μέχρι σήμερα έχουν περάσει περισσότερα από 116.000 άνθρωποι!

Η ημερήσια παραγωγή θα είναι 350 μονάδες και όπως δήλωσε ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SKODA AUTO «Το Enyaq iV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της SKODA που σχεδιάστηκε από την αρχή ως ηλεκτρικό όχημα. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μας SUV θέτει επίσης εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις σε διαδικασίες παραγωγής και ακολουθίες παραγωγής από τα μοντέλα με κινητήρες καύσης. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στα εκτεταμένα μέτρα προετοιμασίας και μετατροπής που εφαρμόζουμε στο κύριο εργοστάσιό μας στο Mladá Boleslav από το περασμένο καλοκαίρι. Η σημερινή έναρξη παραγωγής του ŠKODA Enyaq iV, στη μόνη γραμμή παραγωγής του Ομίλου για οχήματα με βάση τα MEB και MQB, είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για ολόκληρη την ομάδα μας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποια άλλα στοιχεία όπως η προστασία του εργασιακού περιβάλλοντος απο την εταιρία με την τοποθέτηση σε όλο το κτίριο θερμικών καμερών που σκανάρουν τον χώρο και ειδοποιούν όταν η θερμοκρασία στον χώρο υποστεί απόκλιση. Το δεύτερο είναι το το δέρμα στο εσωτερικό όπως και το μαλλί είναι βαμμένα με εκχυλίσματα φυτών. Το πιο σημαντικό όμως κατά την γνώμη μου είναι ότι το εσωτερικό βασίζεται στο Skoda Vision Ε  που παρουσιάστηκε το 2017 και 2019, δια χειρός του δικού μας Δημήτρη Δαρκούδη. Στην χώρα μας αναμένεται στις αρχές τι νέου έτους ενώ οι παραγγελίες έχουν αρχίσει.

The post Skoda Enyaq. Ξεκίνησε το πρώτο… first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Volkswagen Touareg R είναι ένα υβριδικό επιδόσεων με 462 ίππους!

cars

Κλοπές αυτοκινήτων. Συμβαίνουν παντού

cars

Η Nissan “σκοτώνει” την Datsun και προχωρά σε περικοπές.

cars

Πιο φθηνά τα SUV της Nissan

cars

Η Toyota επιβεβαιώνει την καυτή, GR Corolla!

cars

Αισιόδοξοι για την υγεία της 20χρονης φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και ακρωτηριάστηκε οι γιατροί

Bury

Η Kia Europe προστατεύει τους ωκεανούς

cars

Η Skoda εξέλιξε εφαρμογή διάγνωσης βλαβών μέσω ήχου!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 13/3/2024

cars