CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Octavia RS. Έρχεται την άνοιξη και ως plug-in υβριδική!

Με την Skoda να έχει ήδη παρουσιάσει την ολοκαίνουρια Octavia στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, οι φήμες σχετικά με την κορυφαία, “RS” εκδοχή της αναθερμαίνονται.  Δημοσίευμα αγγλικού μέσου τοποθετεί την αποκάλυψη της έκδοσης επιδόσεων της 4ης γενιάς Octavia τον ερχόμενο Μάρτιο κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης και αναφέρει πως θα είναι το ταχύτερο και πιο σκληροπυρηνικό μοντέλο στην ιστορία των “RS”. Επίσης, αναφέρει πως η Octavia RS θα είναι διαθέσιμη σε 3 διαφορετικές “γεύσεις” ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα.

Φυσικά, θα υπάρχει η βενζινοκίνητη έκδοση που θα κινείται από τον ίδιο, δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο κινητήρα ο οποίος όμως, χάρη σε αναβαθμίσεις θα αποδίδει περισσότερα άλογα από το προηγούμενο μοντέλο. Το 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα περίπου καθιστώντας την συγκεκριμένη εκδοχή, την ταχύτερη στην “υπογκάμα” των Octavia RS. Παράλληλα, θα συνεχίσει να προσφέρεται η πετρελαιοκίνητη έκδοση που μάλλον θα κάνει χρήση του ίδιου, δίλιτρου turbodiesel με τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Τέλος, θα υπάρχει για πρώτη φορά και μία plug-in υβριδική έκδοση. Αυτή, αναμένεται να κινείται χάρη σε ένα σύνολο που συνδυάζει έναν 1400άρη, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει αθροιστικά περισσότερα από 250 άλογα και 400 Nm ροπής. Παρότι θα είναι εξίσου ισχυρή ή ακόμα και ισχυρότερη από την βενζινοκίνητη έκδοση όμως, η PHEV θα είναι πιο αργή επειδή θα είναι βαρύτερη. Τα επιπλέον μηχανικά μέρη του υβριδικού συστήματος και κυρίως, η μπαταρία των 13 kWh, θα προσθέσουν περί τα 200 κιλά στο συνολικό βάρος της Octavia και ως αποτέλεσμα, το σπριντ στα 100 km/h θα απαιτεί περίπου 7 δευτερόλεπτα. Από την άλλη όμως, η εν λόγω έκδοση θα μπορεί να κινείται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για έως και 50 χιλιόμετρα! Τον Μάρτιο θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες ενώ οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζεται πως θα γίνουν εντός της χρονιάς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Big Nugget Concept Campervan. H σύγχρονη εκδοχή του τροχόσπιτου

cars

Honda CR-V Hybrid AWD. Προσφέρει άνεση, διαθέτει τεχνολογία

cars

Νέος κύκλος καταθέσεων για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι

cars

Volvo Car Hellas. Συνεχίζει να προσφέρει

cars

Volkswagen Atlas Cross Sport GT. Ένα… πικάντικο concept.

cars

Έφοδος στα κεντρικά της VW καθώς το “dieselgate” συνεχίζει…

cars

Ο υβριδικός V6 της Aston Martin θα είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της!

cars

Πλήρωσε 1.500 ευρώ για να πάει στο γάμο φίλης και την έδιωξε για μια φωτογραφία που τράβηξε

cars

Αυτοκίνητα: Μόνο ψηφιακά η έκδοση του πιστοποιητικού ταξινόμησης

cars