CARSNEWS
NEW MODELS

Skoda Octavia RS: Νέες εκδόσεις TSI και TDI

Η γκάμα των εκδόσεων RS δείχνει να ανοίγει στη νέα Octavia, καλύπτοντας πλέον όλες τις απαιτήσεις. Αρχής γενομένης με την κλασική, βενζινοκίνητη εκδοχή της, εφοδιάζεται με ένα δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο απόδοσης 245 ίππων, το ίδιο που συναντάμε και στο νέο Volkswagen Golf GTI. Η ροπή, στην προκειμένη περίπτωση, ανέρχεται στα 370 Nm. Όσο για τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 6,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους μπροστινούς τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή, προαιρετικά, ενός DSG επτά σχέσεων.

Εάν τώρα προτιμάτε τους diesel, η ισχυρότερη πετρελαιοκίνητη Octavia που κυκλοφόρησε ποτέ διαθέτει ένα επίσης δίλιτρο TDI σύνολο, ισχύος 200 PS και ροπής 400 Nm. Εδώ οι επιδόσεις είναι σχετικά ταυτόσημες, με 6,8 sec για το 0-100 και 243 km/h τελικής ταχύτητας. Ωστόσο, υπάρχουν δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις, σε σχέση με τη βενζινοκίνητη εκδοχή. Καταρχήν η Octavia RS TDI δεν διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο, παρά μόνο με DSG. Κατά δεύτερον, για όσους επιθυμούν, μπορούν προαιρετικά να την αποκτήσουν με σύστημα τετρακίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που μιλάμε για εκδόσεις RS, οι δύο αυτές εκδοχές συνοδεύονται από διάφορες βελτιώσεις. Οι αναρτήσεις τους είναι επανασχεδιασμένες, πιο σκληρές και χαμηλωμένες κατά 15mm. Προαιρετικά μάλιστα μπορεί κανείς να αποκτήσει και το Dynamic Chassis Control, με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Αντίστοιχες φροντίδες έχει δεχτεί το σύστημα διεύθυνσης, όπως και τα φρένα. Ειδικά για την έκδοση TSI, διαθέτει ένα LSD διαφορικό με πολύδισκο συμπλέκτη.

Και εξοπλιστικά, όμως, οι εκδόσεις RS θα είναι ανάλογες των περιστάσεων. Το πλούσιο επίπεδο του εξοπλισμού τους, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων, τη μεγαλύτερη διαθέσιμη οθόνη infotainment, κεντρικό αερόσακο μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων (για πρώτη φορά σε μοντέλο Skoda) και τροχούς ελαφρού κράματος 18/19 ιντσών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα Audi SQ7 και SQ8 έχουν νέο κινητήρα με περισσότερα από 500 PS

cars

Τι σχέση έχει η υποβρύχια Lotus Esprit με το Tesla Cybertruck;

cars

Βουτιά στα παγωμένα νερά του ιαπωνικού αρχιπελάγους για 37 αυτοκίνητα

cars

Οριστικό: Τελειώνει η Alfa Romeo Giulietta, την θέση της παίρνει η Tonale

cars

Απεργία 9ης Νοεμβρίου: Δείτε πως θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

cars

Γιατί μπορεί να κλειδωθείτε μέσα σε μία Lamborghini Aventador SVJ;

cars

Αναβλήθηκε και το καναδικό γκραν πρι!

cars

Η Geely κατασκευάζει τους δικούς της δορυφόρους

cars

Nurburgring Monopoly Edition: Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων!

cars