CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Octavia RS iV. Το επόμενο “Rally Sport” κεφάλαιο θα είναι υβριδικό!

Εδώ και 45 χρόνια, από την παρουσίαση του Skoda 130 RS, δύο γράμματα έγιναν συνώνυμα των γρήγορων Skoda. Rally Sport ή “RS”. Πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους την δεκαετία του ’70 και καθιερώθηκαν κατά την δεκαετία του ’80 αλλά έπρεπε να περάσουν μερικές δεκαετίες μέχρι να πατήσει γερά στα πόδια της η Skoda και να κάνουν την επανεμφάνιση τους δριμύτερα. Το έκαναν το 2000, όταν η τσέχικη εταιρία δοκίμασε την τύχη της στο WRC με την Octavia και λάνσαρε την Octavia RS με έναν 1800άρη turbo βενζινοκινητήρα 180 ίππων.  Η δεύτερη γενιά, έφερε την αναβάθμιση σε ένα δίλιτρο σύνολο 200 ίππων και την προσθήκη, για πρώτη φορά, ενός πετρελαιοκινητήρα με 170 ίππους. Πριν ολοκληρώσει τον κύκλο της αυτή η γενιά, η Octavia RS ξεπερνά ήδη το ορόσημο των 100.000 αυτοκινήτων.

Fast-Forward το 2013 και στην 3η γενιά Octavia RS. Ακόμα ισχυρότερη με έως και 245 άλογα στην ομώνυμη έκδοση και, για πρώτη φορά διαθέσιμη και με σύστημα τετρακίνησης θέτει ξανά τα standards στα προσιτά sedan επιδόσεων. Ενδιάμεσα δε, η Skoda λανσάρει την Fabia RS το 2003 ενώ πρόσφατα, ένα άλλο Rally Sport έγραψε ιστορία καταφέρνοντας να γίνει το ταχύτερο 7-θέσιο SUV στο Nurburgring. Το Kodiaq RS με τον δίλιτρο turbodiesel των 240 ίππων πρόσθεσε μία ακόμα σελίδα στο βιβλίο των Skoda RS, όπως ετοιμάζεται να κάνει την ερχόμενη άνοιξη η Octavia RS iV – το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο επιδόσεων της εταιρίας.

Προς το παρόν, δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το τι κάνει την υβριδική Octavia “RS iV” αλλά ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι την κίνηση θα αναλάβει ένας υπερτροφοδοτούμενος 1400άρης βενζινοκινητήρας σε συνδυασμός με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδουν συνδυαστικά περί τα 250 άλογα. Φυσικά, η Octavia RS iV θα είναι βαρύτερη από το βενζινοκίνητο και πετρελαιοκίνητο αδερφάκι της αλλά θα προσφέρει την δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, την άμεση ροπή του ηλεκτροκινητήρα και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από το υβριδικό σύνολο. Την περιμένουμε με ανυπομονησία στην φετινή έκθεση της Γενεύης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 24/3/2024

cars

Subaru. Φέρνει το test drive σε εσάς

cars

Ανακοινώθηκε η «φορεσιά» του Ford Puma Rally1

cars

Kia Carnival Hi Limousine. Με έμφαση στην πολυτέλεια!

cars

Νέος πρόεδρος της ACEA ο Luca de Meo

cars

Mazda ΜΧ-5. Με μικρές αλλαγές

cars

Volkswagen Golf. Mε νέες εκδόσεις

cars

Peugeot. Με αιχμή της γκάμας το ολοκαίνουριο 208 στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Bentley. Εστιασμένη στο μέτρο και στη μέτρηση της τελειότητας

cars