CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Scala Spider. Η spider εκδοχή του Scala

Η Skoda διατηρεί μία επαγγελματική σχολή με μεγάλη ιστορία, στην έδρα της στη Mlada Boleslav. Η Skoda Academy, όπως ονομάζεται επίσημα, ιδρύθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα και σε αυτήν φοιτούν νέοι και νέες που ονειρεύονται μία καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία, είτε ως σχεδιαστές, είτε ως μηχανικοί είτε σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα τους ενδιαφέρει. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σχολής είναι ότι παράλληλα με το θεωρητικό υπόβαθρο των σπουδών, φέρνει τους επαγγελματίες του αύριο σε άμεση επαφή με όλα τα στάδια σχεδιασμού, εξέλιξης και κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Στο τελευταίο έτος των σπουδών τους, οι σπουδαστές καλούνται να πάρουν ένα μοντέλο της SKODA από τη γραμμή παραγωγής και, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, να το παρουσιάσουν σε μια άλλη μορφή, δίνοντάς του μία νέα ταυτότητα.

Για το εφετινό, έβδομο τέτοιο project στη σειρά, οι τελειόφοιτοι της σχολής έχουν αποφασίσει να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια ανοικτή έκδοση Spider του Scala. Ήδη από το φθινόπωρο του 2019, συνολικά 31 σπουδαστές – ανάμεσά τους και 5 γυναίκες – αφοσιώθηκαν στη δημιουργία μιας διθέσιας έκδοσης cabrio του SCALA. Αρχικά, επισκέφθηκαν το τμήμα σχεδιασμού της εταιρίας και συναντήθηκαν με τον Oliver Stefani, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Skoda Auto και την ομάδα του, αποτυπώνοντας τις πρώτες ιδέες τους στο χαρτί. Οι προσπάθειες των σπουδαστών διακόπηκαν προσωρινά, στην περίοδο της πανδημίας. Μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα που κράτησε περίπου δύο μήνες, οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους καθηγητές τους κατάφεραν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους ενώ είχαν φροντίσει να περιορίσουν το χαμένο χρόνο μέσω μαθημάτων θεωρίας και τηλεδιάσκεψης. Πλέον, πρέπει να επισπεύσουν την κατασκευή του πρωτότυπου, αν θέλουν να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα αποφοίτησης και να το παρουσιάσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μαζί με όλο το προσωπικό στα εργοστάσια της, οι μαθητές στη Skoda Academy υπόκεινται σε περισσότερους από 80 κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, οι οποίοι καθορίστηκαν σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Περιλαμβάνουν βασικές προφυλάξεις όπως η διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από άλλους ανθρώπους, η αποφυγή χειραψίας, η τακτική ρουτίνα πλυσίματος χεριών ή απολύμανσης ενώ όπως όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στην παραγωγή, τα μέλη της ομάδας έχουν εξοπλιστεί με ειδικές μάσκες που καλύπτουν το στόμα και τη μύτη. Το ετήσιο πρόγραμμα κατασκευής ενός concept car από τους σπουδαστές της Skoda Academy αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα σπουδών στη σχολή. Σχεδιάζοντας ένα πρωτότυπο και στη συνέχεια χτίζοντας το με το χέρι, οι μαθητευόμενοι βιώνουν μια μοναδική εμπειρία. Το – ακόμα ανώνυμο – έβδομο concept car των σπουδαστών, αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηλεκτρική οδική βοήθεια

cars

Και η Volkswagen γυρνά την πλάτη στην Μ.Ε.Κ.

cars

Fiat All-Inclusive. Εγγυημένη λύση για μεταχειρισμένο

cars

Άγνωστη έννοια η «οδική ασφάλεια» στην Ελλάδα: Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια

cars

Η νέα Porsche 911 GT3 αρχίζει να παίρνει μορφή…

cars

BMW E30 M3 με $250.000; Ο κόσμος τρελάθηκε!

cars

«Καταστρέψαμε 4 drones των Χούθι και πλήξαμε 3 υπόγειους χώρους αποθήκευσης όπλων» λένε οι ΗΠΑ

cars

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars

Bentley. Εστιασμένη στο μέτρο και στη μέτρηση της τελειότητας

cars