CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Vision IN concept. Ένα θυμωμένο μικρό, αλλά όχι για εμάς…

Δίπλα στο Volkswagen Taigun με το οποίο συγγενεύει, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην φετινή Auto Expo που λαμβάνει χώρα στο Νέο Δελχί της Ινδίας το Skoda Vision IN concept.  Ένα πρωτότυπο που κάνει χρήση της ινδικής έκδοσης της MQB A0 αρχιτεκτονικής και προορίζεται, αναμφίβολα, για να περάσει στην παραγωγή με κάποιες μικρές επεμβάσεις εδώ κι εκεί στην εμφάνιση.

Καταρχάς, για να σου δώσω μία τάξη μεγέθους, το Vision IN concept έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το “δικό μας” Kamiq. Για τον σχεδιασμό του ινδικού μοντέλου όμως, η Skoda επέλεξε μία διαφορετική προσέγγιση. Μία που εστιάζει στον συνδυασμό ευρυχωρία-πρακτικότητα-τεχνολογία και το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέλο που θυμίζει concept σε κάποια χαρακτηριστικά (βλ. φωτιζόμενη γρίλια και “κρυμμένες” χειρολαβές) αλλά θα μπορούσε να βρεθεί στο σαλόνι μίας αντιπροσωπείας αύριο κιόλας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην καμπίνα, όπου οι σχεδιαστές της τσέχικης εταιρίας κάνουν εκτενή χρήση vegan υλικών όπως στα ξύλινα διακοσμητικά και στο τεχνητό δέρμα που κατασκευάζεται από ραβέντι, δρυ και φύλλα ανανά ενώ ο σχεδιασμός αντλεί επιρροές από το χαρακτηριστικό Ινδικό στιλ. Στην καμπίνα παρατηρούμε και πραγματικά κρύσταλλα με πιο εμφανές αυτό που βρίσκεται στο ταμπλό και σύμφωνα με την Skoda λειτουργεί ως “γέφυρα για τον ψηφιακό κόσμο”. Φυσικά, αυτού του είδους οι λεπτομέρειες δεν πρόκειται να περάσουν στην παραγωγή.

Το Vision IN concept, εξοπλίζεται σε αυτή την φάση με έναν TSI βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Αυτό το σύνολο θα είναι διαθέσιμο και όταν λανσαριστεί η έκδοση παραγωγής στην αγορά και ενώ η Skoda αναφέρει ότι υπάρχει η δυνατότητα εξηλεκτρισμού της, η ζήτηση για αυτού του είδους την τεχνολογία στην Ινδία κινείται σε χαμηλά επίπεδα ακόμα, οπότε δεν πιστεύουμε ότι θα την δούμε σύντομα να γίνεται διαθέσιμη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα γενιά Ford Nugget Camper Van έχει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και premium εσωτερικό από την Westfalia

cars

Η παραλία – Spoiler: Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας της Ρηνιώς

cars

Honda. Επενδύει στη τεχνολογία

cars

Audi Q8 TFSI e Quattro. H plug-in υβριδική έκδοση

cars

Άλλη μία γρήγορη ματιά στο νέο, ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda.

cars

Nissan Maxima. Γνήσια Μπερλίνα

cars

Αέρας ανανέωσης για το Suzuki Ignis.

cars

Eurovision: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι στον ημιτελικό

cars

Audi. Με μεγαλύτερη αυτονομία τα plug-in υβριδικά Q5, A6 και A7

cars