CARSNEWS
AUTONEWS

Smart e-bike. Ο  έξυπνος τρόπος να κυκλοφορείς στην πόλη!!!

H γνωστή εταιρία αυτοκινήτων smart παρουσιάζει το smart e-bike. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο φέρνει τους δυο τροχούς στην οικογένεια της smart και ταυτόχρονα εισάγει μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών. To smart e-bike είναι ένα πρωτοποριακό, χρηστικό και οικολογικό προϊόν που θα αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για αστική μετακίνηση. Η καθημερινή μετακίνηση όλων μας πλέον περιλαμβάνει και ένα εναλλακτικό κομμάτι κατά την διάρκεια της ημέρας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να βάλουν στην μπάντα το ΙΧ τους και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που «έκαναν» την ζωή τους ποδήλατο καθώς μετακινούνται αποκλειστικά και μόνο με αυτό. Τι γίνεται όμως με όλους εκείνους που απλά θέλουν αλλά δεν μπορούν να χαρούν την ομορφιά της ποδηλασίας? Τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση των ηλεκτρικών ποδηλάτων όλοι αυτοί που ήθελαν να γευθούν την ελευθερία τους επάνω σε δύο τροχούς έγιναν με μιας ευτυχισμένοι! Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ήρθαν για να καλύψουν ένα κενό μεταξύ αυτών και της μοτοσυκλέτας. Η απίστευτη ευκολία στην μετακίνηση των πολιτών πλέον περνά σε καλύτερη και ταχύτερη φάση καθώς η εξέλιξη τους βρήκε τέλεια εφαρμογή επάνω στα εξειδικευμένα υλικά που χρησιμοποιούνται από όλους τους κατασκευαστές ποδηλάτων.


Η εταιρία αυτοκινήτων Smart κατασκεύασε και εξέλιξε ένα πολύ έξυπνο ,κομψό και ελαφρύ e-bike που όπως υποστηρίζει «φέρνει την οικογένεια στους 2τροχούς» εισάγοντας ταυτόχρονα μια έξυπνη καινοτομία τεχνολογιών στην υποστήριξη του ποδηλάτου. Με την πρώτη ματιά το smart e-bike μοιάζει αρκετά ριζοσπαστικό με μια εργονομία σκελετού που φανερώνει καθαρά ποιος το έχει κατασκευάσει. Η επιλογή της εταιρείας SRAM σαν βασικό συντελεστή μετάδοσης της κίνησης στους τροχούς αποτελεί μια σοβαρή επιλογή στο χτίσιμο του ποδηλάτου. Ο επιλογέας ταχυτήτων κινείται αθόρυβα δίνοντας στην ευχέρεια του αναβάτη 3 ταχύτητες που η εργονομίας τους επιτρέπει σε κάποιον που τα «πόδια του δεν βαστάνε» να ανέβει ακόμη και σε ανηφοριές της τάξεως του 10%.

Αν και έχει κατασκευαστεί για να κινείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους δεν δυσκολεύεται να μετακινηθεί και στους ατέλειωτους ελληνικούς χωματόδρομους καθώς το χαμηλό κέντρο βάρους του και η αυτονομία των 100 χλμ δίνουν την δυνατότητα για μεγάλες διασχίσεις off-road. Με μια πρώτη ματιά θα έλεγα πώς αν έχετε κατά νου να κάνετε την αγορά του αιώνα προκειμένου να φτάνεται καθαροί και ατσαλάκωτοι τόσο στον χώρο εργασίας σας όσο και στις εναλλακτικές κυριακάτικες διαδρομές σε όλη την Ελληνική επικράτεια, τότε να κάνετε ένα test-drive στο Smart e-bike και να το σκεφτείτε! Όσο για την τιμή του που κυμαίνεται στα όρια ενός πολύ καλού συμβατικού ποδηλάτου τύπου carbon …είναι κοντά στις 2500 €

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
• Το smartebike ανήκει στην κατηγορία ποδηλάτων με υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα των Pedelec. Μια άλλη ονομασία για τα Pedelec είναι η Epac (electric power assisted cycles). O ηλεκτροκινητήρας ενεργοποιείται αφότου ασκηθεί δύναμη στα πεντάλ.
• Ο κινητήρας είναι χωρίς ψήκτρες στο μουαγιέ του πίσω τροχού της BionX, και προσφέρει τέσσερις βαθμίδες λειτουργίας στη μετάδοση της κίνησης .
• Κινητήρας ισχύος 250 watt,
• Επιταχύνει το ποδήλατο μέχρι την ταχύτητα 25 km/h (Δίχως την υποβοήθηση του ηλεκτροκινητήρα το ποδήλατο μπορεί να αναπτύξει μεγαλύτερες ταχύτητες).
• Η μπαταρία και το μοτέρ είναι πλήρως ενσωματωμένα στο ποδήλατο.
• Το smart e-bike δεν χρειάζεται την κοινή καδένα. διαθέτει σύστημα μετάδοσης με ιμάντα από ανθρακόνημα το οποίο περιλαμβάνει και κλειστό κιβώτιο ταχυτήτων. Το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει ήπιες αλλαγές ταχυτήτων. Ο ιμάντας συνδυάζει κι άλλα πλεονεκτήματα: Έχει διπλάσια διάρκεια ζωής από μία καδένα, δεν χρειάζεται λίπανση ούτε συντήρηση, είναι αθόρυβος και ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια.
• Με την βαθμίδα γεννήτριας επιλέγεται τη δύναμη με την οποία θέλετε να φρενάρει το e-bike στη λειτουργία γεννήτριας μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον η βαθμίδα γεννήτρια καθορίζει σε ποιο βαθμό η μπαταρία φορτίζεται κατά την πέδηση.


• Οι ταχύτητες βρίσκονται σε περιστρεφόμενη λαβή.
• Υδραυλικά δισκόφρενα της Magura(ανταποκρίνονται γρηγορότερα από τα φρένα ζάντας. (Το smart e-bike δεν διαθέτει φρένο κόντρα). Οι διάτρητοι δίσκοι φρένων διαμέτρου 180 mm στεγνώνουν συνεχώς από το νερό. Το μπροστινό φρένο ελέγχει και την ανάκτηση ενέργειας.
• Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί περίπου 5 ώρες.
• Ιμάντας ανθρακονημάτω Carbon Drive. Δεν απαιτεί σχεδόν καμία συντήρηση αν τοποθετηθεί σωστά. Και δεν χρειάζεται ξανά σφίξιμο και λίπανση.
• Μπαταρία: Φορτίζεται σε οποιαδήποτε πρίζα. Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να βρείτε μία πρίζα, μπορείτε να τη φορτίσετε με λίγη μυϊκή δύναμη. Επιλέξτε στη βασική οθόνη μία από τις τέσσερις βαθμίδες δυναμό: Έτσι, ο κινητήρας μετατρέπεται σε δυναμό και η μπαταρία αντλεί ενέργεια όσο εσείς οδηγείτε.
• Όταν την αφαιρείτε λειτουργεί κι ως αντικλεπτική προστασία, καθώς ο κινητήρας μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μόνο όταν είναι συνδεδεμένη η βασική οθόνη..

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δημοπρασία επανέκδοσης ομολόγων έως 200 εκατ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 22/4/2024

Bury

Νέο Hyundai i10. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Μέχρι το 2035 οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να κατασκευάζουν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων

cars

ID.3. Ασφαλέστατο

cars

Toyota Corolla Cross Hydrogen Concept – Με την “καρδιά” της GR Corolla!

cars

Mercedes C 180 – Κάθε άλλο παρά «βασική»

cars

Ο Makoto Uchida είναι ο νέος CEO της Nissan. Ο τρίτος σε ισάριθμα χρόνια!

cars

O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό σε επίσημο δείπνο στο Athénée για τη λήξη του «Οur Ocean»

Bury