CARSNEWS
AUTONEWS

Spider America: Ηλεκτρικό, πανέμορφο και πανάκριβο!

Η πιο πρόσφατη “μόδα” στον χώρο αφορά στη μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων σε αμιγώς ηλεκτρικά. Μία μόδα που δεν βρίσκει ιδιαίτερα σύμφωνα την FIVA, την αρμόδια αρχή για ιστορικά οχήματα αλλά μάλλον έχει αρκετούς οπαδούς καθώς εξαπλώνεται όλο και περισσότερο όσο περνά ο χρόνος. Το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από την μακρινή Αμερική και πιο συγκεκριμένα, από την Roadster Salon με έδρα το Illinois των Η.Π.Α. που σχεδίασε, εξέλιξε και κατασκευάζει το Spider America EV.

Όπως βλέπεις, το Spider America βασίζεται στο κλασικό Fiat 124 Convertible αλλά είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Καταρχάς, είναι το πρώτο custom ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά που εξοπλίζεται με μηχανικό κιβώτιο. Την κίνηση έχει αναλάβει ένα κινητήριο σύνολο που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 200 ίππων και 271 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με ένα κοινό, μηχανικό κιβώτιο. Έτσι, τα πρώτα 96 km/h έρχονται σε περίπου 6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 209 km/h ενώ η αυτονομία υπερβαίνει τα 140 χιλιόμετρα – όχι άσχημα για καθημερινές μετακινήσεις ή μία σύντομη βόλτα το σαββατοκύριακο. Επιπλέον, το Spider America έρχεται πλήρως αναπαλαιωμένο και αναβαθμισμένο με ένα πολυτελές εσωτερικό όπου κυριαρχεί το ποιοτικό δέρμα και το ξύλο. Όλα αυτά όμως έχουν το κόστος τους καθώς “με το κλειδί στο χέρι”, το μοντέλο της Roadster Salon κοστίζει 139.995 δολάρια!

Υπάρχει όμως και μία πιο προσιτή επιλογή κι αυτή ονομάζεται Spider America EV Junior. Χάρη στην αφαίρεση του ενός ηλεκτροκινητήρα και την απλούστευση της συστάδας μπαταριών (μεταξύ άλλων μετατροπών φυσικά), η εταιρία είναι σε θέση να προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο έναντι 89.995 δολαρίων. Η Roadster Salon έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες, ανακοινώνοντας ότι θα κατασκευάζει μόλις 20 αυτοκίνητα σε ετήσια βάση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μηνύματα καταδίκης της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ στους πρεσβευτές του Ιράν σε Παρίσι, Λονδίνο και Βερολίνο

cars

Nissan. Δίνει συμβουλές για σωστή απολύμανση του αυτοκινήτου

cars

Suzuki Swace. Μία Toyota Corolla αλα-Suzuki!

cars

Το Hyundai i30 N έρχεται με άγριες διαθέσεις!

cars

Nissan. Πολυβραβευμένη

cars

BMW i7 Protection: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο θωρακισμένο sedan στον κόσμο

cars

Ducati. Με πλήρη γκάμα

cars

Survivor: Υποτιμητικά συνθήματα για τον Καφετζή – «Την τέντα του γιατρού έχεις για βίτσιο, James παστίτσιο»

cars

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars