CARSNEWS
NEW MODELS

Subaru: ηλεκτρικά το 40% των πωλήσεών της ως το 2030

Η Subaru, υστερεί στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση τεχνολογιών που θα οδηγήσουν στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, συγκριτικά με τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ιαπωνική εταιρεία, γνωστή για τον επίπεδο κινητήρα της και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «Symmetrical All Wheel Drive», δεν ακολούθησε την τάση της εποχής και δεν έχει να παρουσιάσει κάτι ανταγωνιστικό στον τομέα των Plug-in Hybrid ή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. 

Όμως αυτό φαίνεται να αλλάζει, έπειτα από το επιχειρηματικό σχέδιο που ανακοίνωσαν στελέχη της Subaru. Βάσει αυτού, προβλέπεται ότι, ως το 2030, το 40% των ετήσιων πωλήσεών της θα αφορούν εξηλεκτρισμένες εκδόσεις και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Η σύμπραξη της εταιρείας με την Toyota, η οποία αποφασίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτό. Όπως έγινε γνωστό, ως το 2025 η Subaru θα διαθέσει στην αγορά το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, ένα SUV όχημα το οποίο εξελίσσει σε συνεργασία με την Toyota. 

Ο κ. Tomomi Nakamura (φωτογραφία), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Subaru, δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή την περίοδο αλλαγών, η οποία συμβαίνει μια φορά ανά αιώνα, θα θέλαμε να εξηγήσουμε σε τι πρόκειται να μεταβληθεί η Subaru και ποιες είναι οι τεχνολογίες τις οποίες εξελίσσουμε. Καθώς είμαστε ένας μικρός κατασκευαστής αυτοκινήτων, πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προάγουμε τη μοναδικότητα της Subaru, ώστε οι πελάτες μας να διαφέρουν από τους υπόλοιπους».

Ο κ. Nakamura επισήμανε ότι η εταιρεία θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Toyota για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων μοντέλων και ότι ένας σημαντικός στόχος θα είναι να μειωθούν στον μέγιστο βαθμό τα δυστυχήματα στα οποία θα εμπλέκονται μοντέλα της Subaru, ως το 2030. Θυμίζουμε ότι η Subaru δεν έχει δική της πλατφόρμα που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ μόλις πρόσφατα δημιούργησε μία η οποία να μπορεί να δεχθεί το ήπιο σύστημα υβριδικής διάταξης «e-Boxer». Τέλος, ο κ. Nakamura είπε ότι στόχος της Subaru είναι μειωθεί ως το 2050 κατά 90% το επίπεδο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα της, συγκριτικά με αυτό που ίσχυε το 2010.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Συγκρίνουμε την Mercedes-Bezn GLC Coupe με το Range Rover Evoque

cars

Νέος «πράσινος» κινητήρας για το Dacia Duster

cars

Το Honda S2000 επιστρέφει με επετειακή έκδοση

cars

Με νέας σχεδίασης MBUX η επόμενη Mercedes-Benz S-Class

cars

H Byton ανακοινώνει πρόγραμμα δημιουργίας εφαρμογών για developers

cars

Ντριφτάροντας στο χιόνι με μία Lamborghini Huracan EVO

cars

Κι όμως, το κατάφερε – Η Stellantis απέφυγε πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ

cars

H Apex θα κατασκευάσει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο

cars

Δοκιμάζουμε το CITROEN C3 1.2 PureTech Origins 110 PS

cars