CARSNEWS
AUTONEWS

Subaru WRX STI EJ20 Final Edition. Το κύκνειο άσμα ενός εμβληματικού κινητήρα!

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο EJ20, 4-κύλινδρος, boxer κινητήρας στο ολοκαίνουριο τότε, Legacy. Σε αυτά τα 30 χρόνια, ο EJ20 υπηρέτησε την ιαπωνική εταιρία σε διάφορες μορφές και από διάφορα πόστα. Είχε επιτυχίες στο World Rally Championship και στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring αλλά έφτασε η ώρα να μας αποχαιρετήσει. Η παραγωγή του σταματά και ως ένα ταιριαστό αντίο για ένα σύμβολο της, η Subaru δημιούργησε το WRX STI EJ20 Final Edition, αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

Η ειδική έκδοση βασίζεται στο WRX STI Type S και ενώ θα περίμενε κανείς ότι ως το κύκνειο άσμα του EJ20, θα διέθετε κάποιες αναβαθμίσεις ώστε να ξεχωρίζει και μηχανικά από τα υπόλοιπα WRX STI, η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε ότι τα 308 άλογα και 422 Nm ροπής που αποδίδει ο κινητήρας στην συγκεκριμένη έκδοση είναι αρκετά. Υπάρχουν κάποιες αναβαθμίσεις αλλά δεν επηρεάζουν τα απόλυτα νούμερα. Τι να κάνεις; Αφού έτσι αποφάσισε, έτσι είναι και κατά τα λοιπά, βρίσκουμε το πατροπαράδοτο 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα WRX STI.

Η “EJ20 Final Edition” όμως, διαφοροποιείται τουλάχιστον αισθητικά χάρη στις υπέροχες, 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος της BBS σε χρυσό χρώμα και τις κόκκινες λεπτομέρειες στην γρίλια και τον πίσω προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό δε, υπάρχει το “Ultrasuede” τιμόνι και οι νέες ζώνες ασφαλείας. Όπως δήλωσε η Subaru, το WRX STI EJ20 Final Edition θα διατεθεί αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 555 αυτοκίνητα.

Related Articles

Ford Mustang Mach-E. Εξελιγμένη και στη ταχυφόρτιση

cars

Η Tesla επιλέγει τη Γερμανία για το επόμενο εργοστάσιο της.

cars

Η Mercedes EQA διαθέσιμη σε δύο επιπλέον εκδόσεις.

cars

Mercedes-Benz. Eξακολουθεί να ηγείται στη premium κατηγορία

cars

Το νέο Audi RS3 είναι ένα super-hatchback 400 ίππων.

cars

Καταργούνται τα Renault Espace, Scenic και Talisman;

cars

Νέο Jeep Renegade Plug-in Hybrid. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη

cars

Η ζήτηση για τον Skyactiv-X ξεπερνά τις προβλέψεις της Mazda!

cars

Porsche Taycan. Η απαρχή μίας νέας εποχής!

cars