CARSNEWS
AUTONEWS

Superformance MKIII-R. Διάλεξε τον κινητήρα και ζήσε το όνειρο!

Η Superformance είναι μία από εκείνες τις εταιρίες που επιτελούν λειτούργημα κατασκευάζοντας ρέπλικες κλασικών, αμερικανικών μοντέλων. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, η λέξη ρέπλικα ίσως να υποτιμά την δουλειά που γίνεται πάνω σε αυτά τα αυτοκίνητα. Τα μοντέλα της Superformance, τουλάχιστον αυτά που είναι πιστά στο αυθεντικό, εντυπωσιάζουν με την ακρίβεια και την πιστότητα τους. Η MKIII-R δεν είναι ένα από αυτά καθώς διαθέτει πληθώρα επεμβάσεων που την κάνουν να ξεχωρίζει από την AC Cobra αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εντυπωσιακή. Απλά είναι διαφορετική και ανεβάζει την επιθετικότητα του design σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Η MKIII-R χρησιμοποιεί το ίδιο σωληνωτό πλαίσιο με τα υπόλοιπα MKIII μοντέλα της Superformance και αυτό σημαίνει ότι έχει ανεξάρτητη ανάρτηση και στους 4 τροχούς, με ανισομήκη ψαλίδια και αμορτισέρ της Bilstein. Διαθέτει επίσης διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ένα σύστημα πέδησης που αποτελείται από 4-πίστονες δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες πίσω (προαιρετικά διαθέσιμες είναι και 6-πίστονες δαγκάνες για τους τροχούς του εμπρός άξονα), ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, υδραυλικό τιμόνι και LED φώτα. Δεν την λες και πολυτελή, αλλά στην τελική, αν αυτό που θέλεις είναι χλιδή, τότε πάρε μία S-Class. Η Superformance MKIII-R είναι γι’ αυτούς που επιθυμούν την κλασικά ωμή εμπειρία μίας Cobra με μερικές σύγχρονες πινελιές.

Εκεί που ξεχωρίζει η “R” από τις υπόλοιπες MKIII, είναι στο αμάξωμα που κοσμείται από λεπτομέρειες όπως ο διπλός αεραγωγός στο καπό, οι αεραγωγοί στα φτερά και το “ντουέτο” του splitter μπροστά και του διαχύτη πίσω. Μπορεί να μην είναι ακριβώς αυθεντική, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με το γεγονός ότι είναι άκρως εντυπωσιακή! Το κακό είναι ότι η MKIII-R κοστίζει 79.900 δολάρια και αυτά δεν περιλαμβάνουν τον κινητήρα ή το κιβώτιο ταχυτήτων. Ναι, η Superformance αφήνει κενό το πεδίο για να τοποθετήσεις τον κινητήρα των ονείρων σου ώστε τελικά, να έχεις το αυτοκίνητο όπως ακριβώς το οραματιζόσουν. Το παράδειγμα που βλέπεις, κινείται χάρη σε έναν κτηνώδη V8 με χωρητικότητα 7,0 λίτρων της Roush (με 510 ίππους και 700 Nm ροπής) αλλά δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείς να βάλεις εσύ στο engine bay της δικής σου MKIII-R. Η αμερικανική εταιρία σου παρέχει με σχεδόν 80 χιλιάρικα έναν σχεδόν λευκό καμβά και η επιλογή είναι δική σου!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το μικροσκοπικό νησί με το εκκλησάκι στην Κω

cars

Kawasaki Vulcan S. Διαθέσιμο

cars

Η DS γίνεται η πρώτη premium εταιρία που πιάνει τον στόχο των 95 gr/km!

cars

Στις 30 Μαρτίου το σκληροτράχηλο Subaru Outback Wilderness.

cars

Opel. Επέτειος 30 ετών Eisenach

cars

Ford Motor Ελλάς. Παραχώρησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας ένα Ford Kuga PHEV

cars

VW. Απροβλημάτιστες χειμερινές μετακινήσεις με τετρακίνηση 4MOTION

cars

Παραβάσεων το ανάγνωσμα: Οι Έλληνες οδηγοί δεν φοράμε κράνος, ούτε ζώνη, ενώ δεν έχουμε ούτε δίπλωμα οδήγησης

cars

Πότε αλλάζουμε ελαστικά: Όσα θέλουμε να γνωρίσουμε και μάλλον έχουμε μάθει λάθος

cars