CARSNEWS
NEW MODELS

Tι θα λέγατε αν αντί για κλήση η Τροχαία σας έδινε 100 ευρώ; (Video)

Αν σας έλεγαν ότι θα σας σταματούσαν για κάποια παράβαση στην εθνική οδό και η Τροχαία αντί για κλήση θα σας έδινε και δώρο από πάνω, μάλλον θα το περνούσατε για κάποιο κακόγουστο αστείο ή για γύρισμα κάποιας από εκείνες τις εκπομπές με τις τηλεοπτικές φάρσες. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για την αμερικάνικη αστυνομία, που σίγουρα δεν σηκώνει και πολλά-πολλά, ιδίως σε παραβάσεις του δρόμου.

Όμως στην κοινότητα Madera της Καλιφόρνια, 50 οδηγοί βρέθηκαν εμπρός σ’ αυτή την τεράστια έκπληξη. Οι αστυνομικοί αντί για την προβλεπόμενη κλήση τους έκαναν δώρο 100 δολάρια! Αν και οι παραβάσεις ήταν μικρές (ένα σπασμένο φωτιστικό σώμα, μία πινακίδα ληγμένη κ.λπ.), το θέμα είναι ότι οι αστυνομικοί τους έδιναν μία πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αντίστοιχο ποσό εντός της.

Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια, και ονομάζεται Επιχείρηση “Τυχαίες Πράξεις Καλοσύνης”. Τα χρήματα έχουν μαζευτεί από τις τοπικές επιχειρήσεις και δίνονται ανήμερα των Χριστουγέννων σε 50 τυχερούς οδηγούς.

Η κεντρική ιδέα πίσω από αυτό το πολύ διαφορετικό event έχει να κάνει με την προσπάθεια από την πλευρά της αστυνομίας να δείξει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και να πλησιάσει τους κατοίκους της περιοχής με έναν πιο θετικό τρόπο.

Αν και μοιάζει πολύ αμερικανιά όλο αυτό το πράγμα, έχει στο βάθος μία ενδιαφέρουσα πτυχή για το πως η αστυνομία μπορεί να δείξει μια διαφορετική διάσταση της παρουσίας της. Και ίσως αυτό να βοηθά να κατανοήσει και η απέναντι πλευρά καλύτερα το έργο της. Για τους 50 τυχερούς πάντως, τα φετινά Χριστούγεννα sponsored by Police θα τους μείνουν αξέχαστα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Jeep Wrangler ανατράπηκε σε Crash Test (Video)

cars

DS7 Crossback 1.6 THP 225PS: Δοκιμάζουμε το προεδρικό αυτοκίνητο του Emmanouel Macron!

cars

Τον Απρίλιο το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Cadillac

cars

Honda S2000 με τις… ζελατίνες αναζητά ιδιοκτήτη

cars

Η Carlex Design κάνει τη Mercedes AMG G 63 ρουστίκ

cars

Η Ford μοιράζεται αφιλοκερδώς δεδομένα αυτόνομης οδήγησης

cars

Ο αντικαταστάτης της Bentley Mulsanne ίσως είναι SUV!

cars

H Ford αναζητά πληροφορίες για αυτό το μυστηριώδες πρωτότυπο Mustang

cars

Το Dacia Logan επιστρέφει και μας διαψεύδει

cars