CARSNEWS
NEW MODELS

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness μια από τις τελευταίες εγγραφές είναι αυτή του ηλεκτρικού Hyundai Kona, το οποίο ανέβηκε σε ένα υψόμετρο 5.731 μέτρων. Το οποίο είναι περίπου 15 και κάτι μέτρα μεγαλύτερο από αυτό του προηγούμενου ρεκόρ.

Το Kona EV έφτασε το υψόμετρο αυτό στο πέρασμα Sawula στο Θιβέτ και ο λόγος για την επίτευξή του ρεκόρ ήταν η χρήση του στην καμπάνια marketing για την έναρξη της διάθεσης της συγκεκριμένης έκδοσης στην Ινδία.

Για να ανέβει πάντως μέχρι αυτό το ύψος χρειάστηκε φόρτιση των μπαταριών του, η οποία έγινε με τη χρήση φορητών φορτιστών. Οι οποίοι αν ήταν και ταχυφορτιστές θα ανέβαζαν την μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της μέσα σε μόλις 54 λεπτά.

Υπό κανονικές συνθήκης πάντως η μπαταρία με την ενεργειακή χωρητικότητα των 64 kWh του Konα εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 415 km κατά EPA, τιμή ιδιαίτερα υψηλή.

Από την άλλη η ανάβαση στο Θιβέτ και μάλιστα μέχρι τα 5,731 μέτρα απέχει πολύ από τις κανονικές συνθήκες και μοιραία η κατανάλωση ενέργειας θα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Από την άλλη τα 205 PS και τα 395 Nm που αποδίδει ο ηλεκτροκινητήρας του Kona ΕΩ δεν θα είχε κανένα θέμα να ανεβάσει το SUV μέχρι εκεί πάνω.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα σχέδια της Nissan για την έξοδο από την κρίση

cars

Ανατροπή – Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα την Τετάρτη 9/11

cars

Τρελά πρόστιμα από κάμερες εντοπισμού χρήσης κινητών σε οδηγούς αυτοκινήτου (video)

cars

Δωρεάν σταθμός φόρτισης με την αγορά κάθε ηλεκτρικού smart

cars

Crash test: Έρχεται το πρώτο ομοίωμα γυναίκας – Γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια (video)

cars

Η νέα BMW M3 δείχνει τα δόντια της

cars

Θα είναι το Nissan 400Z ο «φονιάς» της Supra; (video)

cars

Audi: Η Tesla βρίσκεται δύο χρόνια μπροστά

cars

Μακάρι το Hyundai Kona N να μοιάζει με αυτό της KKS Studio

cars