CARSNEWS
NEW MODELS

Teammates Hamilton και Vettel; Γιατί όχι!

Μέσα στις πίστες έχουν δώσει ουκ ολίγες μάχες. Όμως η αλληλοεκτίμηση είναι δεδομένη και την διακηρύττουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Θα μπορούσαν, όμως, ο Lewis Hamilton και ο Sebastian Vettel να ήταν teammates; Σύμφωνα με τον Norbert Haug, ένα τέτοιο σενάριο λίγο έλειψε να γινόταν πραγματικότητα.

Πότε; Το… μακρινό (πλέον) 2007. Ο Vettel βρισκόταν στην Toro Rosso, ενώ ο Hamilton διένυε την πρώτη σεζόν του στη Formula 1 με τη McLaren. Η απόφαση περί αντικατάστασης του Alonso στο τέλος της σεζόν είχε ληφθεί και ο τότε αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes ανέλαβε να κάνει μια διερευνητική επαφή με τον ανερχόμενο συμπατριώτη του.

«Είχα διαπραγματευτεί με τον Sebastian όσο βρισκόταν στην Toro Rosso. Παραδέχθηκε στο F1-insider ο Haug. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο Vettel το 2008 έμεινε στην Toro Rosso με την οποία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη βροχερή Μόντσα. Και το 2009 μεταπήδησε στην red Bull, με την οποία πανηγύρισε τέσσερις τίτλους από το 2010 έως και το 2013.

Όσο για την McLaren, εμπιστεύτηκε τον Heikki Kovalainen, ο οποίος ήταν teammate του Hamilton τη διετία 2008-2009. Ο Haug, πάντως, τόνισε πως «ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν η εξέλιξη της Formula 1 εάν ο Sebastian είχε συνυπάρξει στη McLaren με τον Lewis.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η απόλυτη υπερβολή: Τριαξονικό, επιμηκυμένο και θωρακισμένο Hummer

cars

Τι προβλέπεται για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, scooter και ποδηλάτων

cars

Δειτε το σχεδιαστικό λάθος του Tesla Model Y που θα “λατρέψουν” οι ασφαλιστικές

cars

To νέο Peugeot 208 GTi ίσως να είναι ηλεκτρικό!

cars

To Long Way Up βρίσκεται σε εξέλιξη

cars

Aυτό είναι το πιο προηγμένο εργοστάσιο για το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο (Video)

cars

Το αυτοκίνητο που θα θέλαμε όλοι έρχεται σε τιμή έκπληξη

cars

Honda S2000 με τις… ζελατίνες αναζητά ιδιοκτήτη

cars

Θα αγοράζατε μέσω eBay μία Ferrari;

cars