CARSNEWS
NEW MODELS

Tech talk: Εκκίνηση αυτοκινήτου με καλώδια (βίντεο)

Το να συντηρούμε σωστά το αυτοκίνητό μας είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς έτσι θα μας συντροφεύει χρόνια και θα νιώθουμε σίγουροι για την ασφάλειά μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ενίοτε κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να μας τύχουν όπου δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε. Μία εξ αυτών είναι και η πτώση τάσης της μπαταρίας μας.

Οι σύγχρονες μπαταρίες είναι κλειστού τύπου. Δηλαδή κρατάνε περισσότερα χρόνια και δεν χρειάζεται να προσθέτουμε υγρά σε αυτές, όπως παλαιότερα. Έχουν όμως και ένα κακό. Δεν μας προειδοποιούν για την κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να πάμε να βάλουμε μπροστά το αυτοκίνητό μας και αυτό να μην ξεκινά. Πως θα καταλάβουμε ότι φταίει η μπαταρία; Υπάρχουν μία σειρά από ενδείξεις, όπως το να μην λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα, να μην ανάβουν τα φώτα της πλαφονιέρας και, γενικά, να μην τροφοδοτούνται επαρκώς με ρεύμα τα διάφορα ηλεκτρονικά.

Εάν προσπαθήσουμε να βάλουμε μπροστά τον κινητήρα, θα ακουστεί πιθανά η μίζα αλλά δεν θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούμε τη βοήθεια ενός άλλου αυτοκινήτου, για να βάλουμε μπροστά με καλώδια. Πρακτικά, θα χρησιμοποιήσουμε την μπαταρία του άλλου οχήματος για να εκκινήσει το δικό μας. Το πώς πραγματοποιούμε την όλη διαδικασία είναι κάτι που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Jaguar Land Rover βλέπει το μέλλον μέσα από το Project Vector

cars

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “βραχυκυκλώνουν” στην παραγωγή μπαταριών

cars

Αναστολή παραγωγής του Audi e-tron

cars

Αυτά είναι τα μυστικά πρωτότυπα της Bugatti!

cars

Η Toyota Supra δυσκολεύτηκε στο τεστ ταράνδου

cars

Stellantis: Με τρεις πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά μοντέλα της συμμαχίας

cars

Επέκταση εγγύησης των μοντέλων Volkswagen, λόγω Κορωνοϊου!

cars

Λάθος καύσιμο! Τι γίνεται εάν βάλω βενζίνη αντί για πετρέλαιο;

cars

Πόσο κακό είναι να μην αλλάζουμε τα λιπαντικά στην ώρα τους;

cars