CARSNEWS
AUTONEWS

Tempora mutantur… Το 2025 η πρώτη ηλεκτρική Ferrari.

Οι καιροί άλλαξαν… Δεν μπόρεσα να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσω την επιβεβαίωση του αναπόφευκτου από την λατινική φράση αν και δεν είμαι σίγουρος ποιος τόνος ταιριάζει περισσότερο. Αυτός της γαλήνιας αποδοχής του αναπόφευκτου ή ο πεσιμισμός της επερχόμενης αλλοτρίωσης; Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του τα νέα του ερχομού του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Ferrari το 2025, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, John Elkann.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι όλα εκείνα που ονειρεύεστε πως οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές στο Maranello μπορούν να φανταστούν για ένα τέτοιο ορόσημο στην ιστορία μας.

Συμπλήρωσε ο Elkann αναφερόμενος στο πρώτο EV του “cavallino rampante”. Συνέχισε δε, λέγοντας:

Η ερμηνεία και η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών τόσο στα motorsports όσο και στα αυτοκίνητα δρόμου είναι μία τεράστια ευκαιρία για να φέρουμε την μοναδικότητα και το πάθος της Ferrari σε νέες γενιές.

Το μεσοπρόθεσμο πλάνο της Ferrari όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της δεν περιορίζεται μονάχα στο λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της αλλά και στην προσθήκη plug-in υβριδικών εναλλακτικών ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιταλική εταιρία επιστρέφει στην κορωνίδα των αγώνων αντοχής λαμβάνοντας μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2023 με ένα αγωνιστικό στην κορυφαία “Hypercar” κατηγορία.

Θεωρούμε δεδομένο λοιπόν ότι η Ferrari θεωρεί πως η τρέχουσα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης πληροί τις προδιαγραφές και τα standards που έχει θέσει η ιταλική μάρκα για ένα τόσο σημαντικό μοντέλο αλλά και το γεγονός ότι για να είναι έτοιμο το πρώτο EV της το 2025, δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο project εδώ και καιρό. Από την άλλη, δεν ξέρω ποιο θα είναι μεγαλύτερο σοκ για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς. Το πρώτο SUV της (βλ. Purosangue) που έρχεται το 2022 ή το πρώτο ηλεκτρικό το 2025;

The post Tempora mutantur… Το 2025 η πρώτη ηλεκτρική Ferrari. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes EQA διαθέσιμη σε δύο επιπλέον εκδόσεις.

cars

Bentley Mulliner Bacalar. Μία νέα, πανάκριβη αρχή…

cars

Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid 48V 2WD 129 PS – Στην ουσία της οικονομίας

cars

Bugatti Chiron Profilée – Η Chiron που ποτέ δεν έγινε…

cars

Porsche: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβίωσης της 914.

cars

Survivor: Απασφάλισε η Χρύσα για την Ασημίνα – «Είναι ό,τι πιο ανώριμο έχω γνωρίσει στη ζωή μου, δεν έχει στάλα ωριμότητας»

cars

Audi R8 V10 RWD. Δυνατό και πισωκίνητο

cars

Subaru. Φέρνει το test drive σε εσάς

cars

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας.

cars