CARSNEWS
AUTONEWS

Tesla: Ένα ηλεκτρικό hatchback “θα είχε νόημα” για την Ευρώπη.

O Elon Musk δεν είναι ένας άνθρωπος που αποφεύγει τις κινήσεις (και τις δηλώσεις) εντυπωσιασμού και το έχει αποδείξει πολλάκις όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει η Tesla αλλά η συγκεκριμένη δεν θυμίζει τις κλασικές τακτικές του εκκεντρικού CEO. Αυτό μοιάζει πιο… χαλαρό αλλά ταυτόχρονα προσχεδιασμένο. Σαν να δοκιμάζει τα νερά, δηλώνοντας:

Στην Ευρώπη, θα είχε νόημα ένα compact μοντέλο, πιθανώς ένα hatchback.

Η δήλωσε έγινε ένα συνέδριο στη Γερμανία, όπου να θυμίσουμε ότι η Tesla κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο που θα αναλάβει την παραγωγή αυτοκινήτων τα οποία θα ταιριάζουν περισσότερο στα γούστα και τις απαιτήσεις των αγοραστών στην ήπειρο μας. Σύμφωνα με τον Musk, ξέρεις τι άλλο θα ταίριαζε στις ειδικές συνθήκες της Ευρώπης; Ένα μικρότερο μοντέλο, μικρότερο ακόμα και από το Model 3, που θα βόλευε περισσότερο στο περιβάλλον των μεγαλουπόλεων. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το μοντέλο που υπαινίσσεται ο Elon Musk καθώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει οποιοδήποτε πλάνο σχετικά με τον σχεδιασμό του, την εξέλιξη του και το λανσάρισμα του στην αγορά.

Σε πιο σχετικά νέα, η Tesla θα παρουσιάσει στο προσεχές μέλλον αναβαθμισμένες εκδόσεις των μοντέλων που έχει ήδη στην γκάμα της με αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα με τον στόχο να παραμένει στα 1.000 χιλιόμετρα αν και θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία για να επιτευχθεί αυτός. Στο μεταξύ, ο Musk ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ένα πλάνο που θα φέρει ένα αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων (21.000 ευρώ περίπου) στην αγορά και θα μειώσει το κόστος των μπαταριών κατά 50% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Όλα αυτά για να γίνει πραγματικότητα ένα πραγματικά προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, βιώσιμο για την εταιρία που θα το κατασκευάζει. Τέλος, έτσι για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Elon Musk προσπέρασε τον Bill Gates και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με αξία που αγγίζει τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι αν στοχεύει κάπου, έχει τους πόρους να πετύχει τον στόχο του.

The post Tesla: Ένα ηλεκτρικό hatchback “θα είχε νόημα” για την Ευρώπη. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα τρία μηνύματα από το «χτύπημα του Ισραήλ» στο Ιράν – Μια πρώτη ανάλυση του Sky News

Bury

Επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας

cars

Το εντυπωσιακό Audi E-Tron GT “παίζει” με τον φακό.

cars

Θριάμβευσε και πάλι η Toyota στο Rally Dakar!

cars

Μία ηλεκτρική έκδοση της G-Class είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

cars

Hyundai. Aκόμη μία πρωτοπορία

cars

Πυρκαγιές σε πλοία που μεταφέρουν αυτοκίνητα: Οι ναυτιλιακές εταιρείες μπροστά στο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

cars

«Να γιατί ο έλληνας οδηγός μοτοσικλέτας είναι ο καλύτερος της Ευρώπης» – Μια τολμηρή πρόταση για τη χρήση της ΛΕΑ

cars

Πετρέλαιο: Γιατί οι αγορές υποτιμούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο – Καλπάζουν οι τιμές στην αντλία σε υψηλό 8μηνου

cars