CARSNEWS
NEW MODELS

Tesla: Η γέννηση του Gigafactory στην Κίνα σε ένα μοναδικό video

Χρειάστηκαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια και  12 μήνες ώστε η Tesla, η Νο1 σε κεφαλαιοποίηση αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη, να αποκτήσει τη δική της μονάδα παραγωγής στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνητα οχήματα στον κόσμο.

Το Gigafactory 3 κατασκευάστηκε στα περίχωρα της Σαγκάης με σκοπό να παράγονται εκεί σε ετήσια βάση 500.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρώτο μοντέλο της Tesla που κατασκευάστηκε επί κινεζικού εδάφους παραδόθηκε των Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή μόλις 12 μήνες μετά των εργασιών για την ανέγερση του εργοστασίου.

Για την ώρα στο Gigafactory της Σαγκάης παράγεται μόνον το Model 3, ωστόσο, σύντομα στη γραμμή παραγωγής θα περάσει και το Model  Y.

H Tesla, όμως, δεν θα μείνει εκεί καθώς ήδη στρατολογεί προσωπικό με σκοπό να εξελίξει το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο στην γκάμα της. Ένα μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback, το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της καλιφορνέζικης φίρμας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Άλλωστε η Tesla πρόκειται να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο και στην καρδιά της Ευρώπης, δείχνοντας την πρόθεσή της να αποτελέσει έναν παγκόσμιο παίκτη στην σκακιέρα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τί γίνεται όταν βάλεις πέντε διαφορετικά καύσιμα μαζί στο αυτοκίνητό σου; (Video)

cars

To Aiways U6ion που δεν έφτασε ποτέ στην Γενεύη

cars

Τεχνολογία VR της Bosch για τη Ford Mustang Mach-E (Video)

cars

Rally Monte Carlo: Στο νοσοκομείο θα διανυκτερεύσει o Tanak

cars

Το μέλλον του VW Scirocco είναι ηλεκτρικό!

cars

Το Hyundai i20 N είναι το προσιτό GTI που όλοι περιμένουμε

cars

Το νέο Ford Kuga βλέπει κορυφή. Δοκιμάζουμε την έκδοση του 1,5 λίτρου

cars

Renault και Geely αλλάζουν τις ισορροπίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Δείτε πως ένα VW Polo GTI φθάνει στα 324 άλογα (Video)

cars