CARSNEWS
AUTONEWS

Tesla Cybertruck. Απόκοσμο

Όταν η Tesla ανακοινώνει ότι θα δημιουργήσει και θα παρουσιάσει ένα Pick Up, αφενός το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, αφετέρου περιμένεις ότι θα είναι κάτι διαφορετικό. Ωστόσο ο Elon Musk αυτή τη φορά μάλλον ξεπέρασε κάθε φαντασία, καθώς το Cybertruck είναι στη κυριολεξία Cyber. Και βεβαίως είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που οι περιγραφές σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να αποτυπώσουν αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Ένα δημιούργημα, το οποίο είναι ότι πιο προχωρημένο έχουμε δει μέχρι τώρα. Και βεβαίως το «διαφορετικό» του πράγματος δεν μένει εκεί.

Αυτό διότι το Cybertruck είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό κράμα χάλυβα, με σκοπό να αντέχει στη σκληρή χρήση, όπως άλλωστε προσπάθησε να δείξει και να αποδείξει και ο ίδιος ο Musk κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του δημιουργήματος του. Και αν απορείτε, όπως και εμείς είναι η αλήθεια, για το αν η Tesla σκοπεύει α το βγάλει στη παραγωγή, όλα δείχνουν πως μάλλον θα το κάνει. Διαφορετικά δεν είχε λόγο να ανακοινώσει πως θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, με κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και δύο ηλεκτροκινητήρες καθώς και σε μία ακόμα πιο ικανή με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, ανακοινώνοντας πως στην πιο δυνατή εκδοχή το νέο της μοντέλο θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε 2,9’’., ενώ τα πρώτα 400 μ. θα καλύπτονται από στάση σε 10,8’’ . Παράλληλα ο Elon Musk ισχυρίστηκε πως η πιο αποδοτική εκδοχή του Cybertruck θα έχει αυτονομία 800 χλμ., με τη βασική να είναι σε θέση να καλύψει με μια φόρτιση τουλάχιστον 400 χλμ. Σύμφωνα με την Tesla το Cybertrack θα είναι εφοδιασμένο με αερανάρτηση, η οποία θα μπορεί να εξασφαλίζει απόσταση από το έδαφος που θα φτάνει έως και τα 400 χλστ. Όπως ανακοινώθηκε, οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής του αυτοκινήτου φτάνουν αντίστοιχα τις 35 και 28 μοίρες. Και βεβαίως, δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο κάτι τέτοιο ενδιαφέρει τους επίδοξους αγοραστές του Cybertruck, αλλά το μήκος της καρότσας, η οποία μπορεί να είναι είτε ανοιχτή είτε κλειστή φτάνει τα 1,98 μ., με το ωφέλιμο φορτίο του να αγγίζει τους 1,6 τόνους.

Την ίδια στιγμή, η συνολική μεταφορική του ικανότητα, συμπεριλαμβανομένου και του αντίστοιχου κλειστού χώρου στο εμπρός μέρος, αγγίζει σε χωρητικότητα τα 2,830 λίτρα. Η δε ικανότητα ρυμούλκησης του θα ανέρχεται στου 6,35 τόνους. Νούμερα καθ’όλα εντυπωσιακά και ικανά να πείσουν έναν επαγγελματία να το επιλέξει. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στο εσωτερικό του, το οποίο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και 6 επιβάτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή του καμπίνας του Cybertruck είναι συμβατή με τα έως τώρα μινιμαλιστικά σχεδιαστικά πρότυπα της αμερικάνικης εταιρείας, με την κεντρική οθόνη αφής και ελέγχου όλων σχεδόν των λειτουργιών του οχήματος να βρίσκεται εγκατεστημένη στο μέσον του ταμπλό τύπου… πάγκου έχοντας διαγώνιο 17 ιντσών.

Για το τέλος αφήσαμε τη τιμή καθώς ο Musk ανακοίνωσε πως η βασική έκδοση του θα κοστίζει στις ΗΠΑ 39.000 δολάρια, ενώ εκείνες με τους δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες, 49.900 και 69.900 δολάρια, αντίστοιχα. Όπως ανακοινώθηκε, η παραγωγή του Cybertrack αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021

Related Articles

Volkswagen ID.4. Το αναπόφευκτο ηλεκτρικό SUV.

cars

Διέρρευσαν φωτογραφίες από το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini

cars

Hyundai, Ford και Toyota δεσμεύονται σε ένα υβριδικό WRC.

cars

Η Hyundai φέρνει το ανανεωμένο Kona.

cars

Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του!

cars

Audi TTS competition plus. Ακόμη πιο σπορ

cars

Audi Q6 e-tron: Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει

cars

Τα διλήμματα των ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ανεβάζει τους τόνους – Ποιους βάζει στο στόχαστρο

cars

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid. Συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο διαφορετικά χαρακτηριστικά

cars