CARSNEWS
NEW MODELS

Tesla Model S 2022: To νέο big bang της ηλεκτροκίνησης

Τη δική της απάντηση σε όσους τολμούν να αμφισβητούν την απόλυτη κυριαρχία της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα πρόκειται να δώσει μέσα στα επόμενα χρόνια η Tesla.

Δεν αναφερόμαστε στο πολυαναμενόμενο Model Y ή στο εκκεντρικό Cybertrack αλλά στη δεύτερη κατά σειρά γενιά του Model S, η οποία πρόκειται να αλλάξει και πάλι τον χάρτη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η ναυαρχίδα της καλιφορνέζικης φίρμας πρόκειται να υιοθετήσει έναν πιο σύγχρονο και δυναμικό σχεδιαστικό προσανατολισμό κρύβοντας με μαεστρία τις επιβλητικές διαστάσεις της. Οι τελευταίες μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν με το συνολικό μήκος να σπάει το φράγμα των πέντε μέτρων.

Το Tesla Model S θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με έναν, δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Αντιστοίχως η ισχύ θα ξεκινά από τους 400 ίππους και θα αγγίζει στην έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες τους 1.000 ίππους.

Το νέο Tesla Model S δεν θα διακρίνεται μόνο για τις επιδόσεις του αλλά και για την αυτονομία του. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για αυτονομία 800 χιλιομέτρων στις εκδόσεις που θα εφοδιάζονται με τις νέας γενιάς μπαταρίες των 150 kWh.

Μάλιστα, η ομάδα του Elon Musk εργάζεται ώστε οι μπαταρίες αυτές να συνοδεύονται από εγγύηση ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων.

Ένα ακόμα τομέας στον οποίο πρωτοπορεί η αμερικανική φίρμα είναι εκείνος της αυτόνομης οδήγησης. Το νέο Model S θα διαθέτει συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, τα οποία μάλιστα θα αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και το Tesla Model S δεύτερης γενιάς αποκαλυφθεί εντός του 2022 τότε θα γίνει το πρώτο ευρείας παραγωγής τετράτροχο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι θα παρουσιάσει η Toyota στην Γενεύη;

cars

Θέλει να… μολύνει τους πιλότους του με τον COVID-19!

cars

Ασταμάτητο: Ένα Mercedes Unimog έφτασε στα 6.694 μέτρα υψόμετρο!

cars

Το νέο VW Golf R των 330 ίππων χωρίς καμουφλάζ!

cars

Δοκιμάζουμε το Nissan Micra 1.0 IG-T 100 PS

cars

ACEA: Συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιο τους τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Φάκελος καύσιμα: Τι να προτιμώ, απλή ή super αμόλυβδη;

cars

H Syberia RS είναι η πιο off road Porsche 911 που υπάρχει

cars

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Δείτε πώς γίνονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας (Video)

cars