CARSNEWS
MOTONEWS

Tinbot TB-RS1 – Νέα γυμνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Κώστα Γκαζή

Το κινέζικο γκρουπ Kollter που ιδρύθηκε το 2017, δραστηριοποιείται στις Η.Π.Α. χωρίς μεσάζοντα ενώ στην Ευρώπη μέσω της γερμανικής θυγατρικής Tinbot, με γκάμα ηλεκτρικών δικύκλων που μέχρι πρότινος διέθετε 4 scooter και 2 On-Off μοτοσυκλέτες. Στην Intermot του 2022 τώρα, η Tinbot παρουσίασε τη νέα της γυμνή street μοτοσυκλέτα TB-RS1, που ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και την πολύ καλή τιμή της αλλά και για μια τεχνολογική ιδιαιτερότητα.

Η TB-RS1 τιμάται στα 10.490 στην Ελλάδα, καθώς εισάγεται από την Electric Moto Hellas στη Θεσσαλονίκη.

Η μέγιστη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα της φτάνει τα 35 kW, ήτοι τους 47 hp, με την Tinbot να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα (ο Έλληνας αντιπρόσωπος αναφέρει μεγαλύτερη στα 138 χλμ/ώρα), ενώ η RS1 διαθέτει 3 Riding Modes: ECO / DRIVE / SPORT.

Η επίσημη αυτονομία βρίσκεται στα 200 χλμ. -σε αστική χρήση με μέση ωριαία ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Η αυτονομία μειώνεται στα 100 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο με μέση ταχύτητα 90 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου της RS1 έχει χωρητικότητα 8.64 kWh (72v, 120Ah) και σύστημα ανάκτησης ενέργειας με το φρένο του κινητήρα, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει Type 2 πρίζα φόρτισης και ενσωματωμένο φορτιστή 2 kW.

Ο χρόνος φόρτισης από το 0 έως το 100% απαιτεί 4 ώρες σε πρίζα οικιακού ρεύματος ενώ με ταχυφορτιστή ο χρόνος φόρτισης μειώνεται θεαματικά.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό της η RS1 μοιάζει αρκετά με τη Zero SR, με καλαίσθητο και σύγχρονο design, σε streetfighter σπορ στιλ.

Στις αναρτήσεις η μοτοσυκλέτα φέρει ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ ενώ στα φρένα έχουμε δυο δισκόφρενα μπροστά με ακτινικές δαγκάνες και ένα ακόμα πίσω.

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με τα tubeless ελαστικά να έχουν διαστάσεις 110/70-17 και 140/60-17.

Η εντυπωσιακή τεχνολογική ιδιαιτερότητα της RS1 βρίσκεται στην τελική μετάδοση της μοτοσυκλέτας που γίνεται με μια οδοντωτή αλυσίδα, που θυμίζει αλυσίδα από αλυσοπρίονο ή αλυσίδα εκκεντροφόρων.

Στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη ψηφιακή οθόνη TFT αφής, με συνδεσιμότητα, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει Keyless σύστημα, συναγερμό, full LED φώτα, κ.α. στον βασικό της εξοπλισμό.

Η RS1 διατίθεται σε 4 χρώματα: κόκκινο, μαύρο, γκρι και μπλε, και οδηγείται με Α2 δίπλωμα. Η επίσημη εγγύηση της είναι 2 χρόνια ή 20.000 χιλιόμετρα.

Related Articles

VIDEO: Ανεγκέφαλο ζευγάρι κάνει ακροβατικά με μοτοσυκλέτα

cars

CITYRIDER 72ο τεύχος, Μάϊος 2023

cars

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο FIM Junior Motocross

cars

Νέες QJMOTOR SVT 650 & 650 X με κινητήρα V-TWIN 76 ίππων

cars

QJMOTOR SRK 400: Με πλαίσιο χωροδικτύωμα και ανεστραμμένο πιρούνι

cars

Video – Γιατί «γεμίσαμε» δικύλινδρους εν σειρά και γιατί η KTM ίσως έχει τον καλύτερο

cars

Brixton Felsberg 250: Με 17 ίππους και vintage εμφάνιση

cars

Can-Am Pulse και Origin: Η επιστροφή της Can-Am στην αγορά μοτοσυκλετώ

cars

Το «πειραγμένο» Kawasaki που φτιάχτηκε αποκλειστικά για δίτροχες συγκινήσεις

cars