CARSNEWS
NEW MODELS

To Α8 60 TDI είναι το top diesel της Audi

Η μεγάλη λιμουζίνα της Audi, το Α8, είναι δημοφιλές μεταξύ αυτών που καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα -στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά λίγοι είναι αυτοί- και θέλουν να μετακινούνται και με άνεση και με ταχύτητα. Εάν είναι δυνατόν και με οικονομία και στην περίπτωση αυτή ιδανικοί είναι οι κινητήρες πετρελαίου, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα μεγάλο, βαρύ μοντέλο.

Έτσι λοιπόν η Audi παρουσίασε την κορυφαία πετρελαιοκίνητη λιμουζίνα της το A8 60 TDI quattro Tiptronic όπως είναι η πλήρης επωνυμία του. Κινητήρας του είναι ο V8 των 4.000 cc του ομίλου Volkswagen, που παρουσιάστηκε το 2016 και στο πρόσφατο παρελθόν κινούσε τόσο την Porsche Panamera όσο και την Bentley Bentayga.

Αν και πλέον δεν διατίθεται στα δύο αυτά μοντέλα η εξέλιξή του συνεχίστηκε και πλεόν κινεί τόσο το VW Touareg όσο και το A8. Στο οποίο αποδίδει 435 PS και εντυπωσιακά 900 Nm από τις 1.250 έως τις 3.250 σ.α.λ. και φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να κινήσει γρήγορα το βάρους τουλάχιστον 2.265 kg αμάξωμα.

Το πόσο γρήγορα διαφαίνεται από τα 4,4 sec που χρειάζονται για το 0-100 km/h και από την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική των 250 km/h, ενώ την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση κατά WLTP είναι μόλις 8,7 λίτρα για κάθε 100 km.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμη

cars

Όταν η Porsche 911 GT3 συναντά την BM4 M4 CSL στην πίστα! (video)

cars

Θα κλείσει το εργοστάσιο της Alpine;

cars

Ο Bottas πήρε την pole position στο Silvestone

cars

H Hyundai εξελίσσει τα κλιματιστικά των αυτοκινήτων της

cars

Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Ford Puma

cars

Νομιμοποιείται η οδήγηση με προσωρινή άδεια για τους νέους οδηγούς

cars

Ford Puma: H υβριδική επανάσταση των crossovers

cars

Αυτή είναι μια από τις 24 συνολικά Lancia Hyena που υπάρχουν στον κόσμο

cars