CARSNEWS
NEW MODELS

To επόμενο Nissan Qashqai θα έχει τουλάχιστον δύο υβριδικές εκδόσεις

Η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV της Nissan θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF η οποία υποστηρίζει και ηλεκτροϋβριδικά συστήματα πρόωσης. Έτσι, πέρα από τον turbo των 1,33 lt το νέο Qashqai θα έχει μια ήπια υβριδική έκδοση που θα βασίζεται στην τεχνολογία e-Power της Nissan, αλλά και μια πιο «βαριά» που θα μπαίνει στην πρίζα.

Πρακτικά η πιο εξεζητημένη υβριδική έκδοση θα είναι μια plug-in, η οποία όμως ίσως και να μην προέρχεται από την Renault (μια PHEV έχει το Captur) αλλά από την Mitsubishi, όπου ο βενζινοκινητήρας θα φορτίζει την μπαταρία που θα τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα.

«Μελετάμε για εφαρμογή της τεχνολογία ePower για την Ευρώπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Nissan Ευρώπης για τον σχεδιασμό προϊόντων Ponz Pandikuthira. “Η μεγαλύτερη διαφορά στα οχήματα με onboard γεννήτρια έχει να κάνει με τον αυτοκινητόδρομο. Στην Ιαπωνία, συνήθως οι ταχύτητες δεν υπερβαίνουν τα 80-105 km/h, ενώ στην Ευρώπη κυμαίνονται από 130 και πάνω. Με αυτές τις ταχύτητες οι μπαταρίες εξαντλούνται πολύ γρήγορα και ο range extender κινητήρας λειτουργεί συνεχώς επιβαρύνοντας τον βαθμό απόδοσης».

Έχει ενδιαφέρον ότι ο Pandikuthira είπε πως η Nissan δεν θα ακολουθήσει τα plug-in υβριδικά και απλά τα δοκιμάζουν, όπως στο επόμενο Qashqai. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα PHEV αποτελούν απλά μία τεχνολογία/ γέφυρα για τα επόμενα δύο με τέσσερα χρόνια και έως ότου το κόστος μπαταρίας μειωθεί σε τέτοιο σημείο που θα επικρατήσουν τα πλήρως ηλεκτρικά».

Related Articles

GP Βαρκελώνης 2020: Hamilton uber alles!

cars

Ένα σκάφος 15.000 ίππων για την Bugatti σας

cars

To Audi Q4 E-tron Sportback ποντάρει στο σπορ

cars

Δοκιμάζουμε την BMW M2 Competition (Video)

cars

F1 GP Ιταλίας 2020 – Ατύχημα: Έτσι το «έχασε» ο Charles Leclerc στη Monza (VIDEO)

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars

Το πρώτο σκίτσο για το εσωτερικό του επόμενου Hyundai Tucson

cars

Gamers και Ford σχεδιάζουν το απόλυτο αγωνιστικό!

cars

H ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E ενδιαφέρει τους πάντες

cars