CARSNEWS
NEW MODELS

To επόμενο Peugeot 108 ίσως να είναι πλήρως ηλεκτρικό

Όπως όλα δείχνουν και οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν, η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης θα επιβιώσει μόνο δια μέσου της ηλεκτροκίνησης. Και το Peugeot 108 είναι ένα από αυτά, με την γαλλική εταιρία να δηλώνει ότι θα μείνει στην παραγωγή με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο θα υπάρχει ζήτηση.

Πάντως το αφεντικό της Peugeot, Jean-Philippe Imparato δήωσε πρόσφατα ότι η εταιρία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει στην γκάμα της το 108, γιατί έχει ακόμα μία σχετική επιτυχία. Όμως αυτό θα γίνει όσο οι πελάτες θα εξακολουθήσουν να το θέλουν, καθώς ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χάνονται χρήματα από ένα αυτοκίνητο που δεν πουλάει.

Την λύση έρχεται ενδεχομένως να δώσει η εμφάνιση του ηλεκτρικού Fiat 500, το οποίο μετά την ένωση των δύο γκρουπ, ίσως να αποτελέσει την φόρμουλα για την επιβίωση και του μικρού μοντέλου της Peugeot. Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο εταιριών, αν και ο Ιmparato είπε ότι θα ήταν χαρούμενος αν συζητούσαν το θέμα.

Μένει βέβαια να συζητηθεί τι θα γίνει και η συνεργασία με την Toyota μαζί με την οποία παράγουν την συγκεκριμένη τριάδα μοντέλων στην Τσεχία, όμως είναι προφανές ότι τα μικρά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και σίγουρα η επόμενη γενιά τους -αν υπάρξει- θα πρέπει να είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Citroen Ami for All: Η πρωτοποριακή λύση για ΑμεΑ

cars

Παράταση εγγύησης από την Audi

cars

Απλουστεύεται η διαδικασία αποστολής αυτοκινήτου σε άλλη χώρα

cars

H Volkswagen στρέφεται στα SUV αντί των Minivan

cars

Το «αντίο» του Lewis Hamilton στον Sir Stirling Moss

cars

Εξηλεκτρισμένο… φρεσκάρισμα για το Audi Q5

cars

Η ΜcLaren στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση

cars

Η νέα Skoda Octavia G-Tec καταναλώνει 4 ευρώ/100 χλμ.

cars

Αμερικανική αντίκα με τεχνολογία από την Tesla

cars