CARSNEWS
F1 & RACES

To μεγαλύτερο πρόβλημα της Ferrari είναι…

Η φετινή σεζόν είναι αναμφίβολα μία από τις χειρότερες στην ιστορία της Scuderia Ferrari στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Μετά από 14 Grand Prix, οι Charles Leclerc και Sebastian Vettel έχουν μόλις 130 πόντους στο ενεργητικό τους, με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να βρίσκεται καθηλωμένη στην έκτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Ένα μεγάλο μειονέκτημα φέτος για τους κόκκινους, αποτελεί η υβριδική τους μηχανή. Όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, είναι 50 άλογα πίσω από την αντίστοιχη της Mercedes, με τον άγνωστο διακανονισμό με τη FIA να έχει πληγώσει σημαντικά το καμάρι του Μαρανέλο.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για τους Ιταλούς. Όπως επιβεβαίωσε ο Vettel, υπάρχει μία ακόμα Αχίλλειος Πτέρνα κι αυτή αφορά στο σασί της SF1000.

vettel-hungary20-b1000x600

«Σε ότι αφορά στην ισχύ του κινητήρα, ναι, χάσαμε σε απόδοση σε σχέση με πέρυσι. Σε ότι αφορά στο μονοθέσιο, κάναμε ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός φέτος. Πέρυσι το μονοθέσιό μας ήταν πολύ αποδοτικό, είχαμε πολλή κάθετη δύναμη δίχως πολύ οπισθέλκουσα. Φέτος έχουμε ακόμα περισσότερη κάθετη δύναμη αλλά και περισσότερο drag κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα», είπε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Φέτος η Ferrari έχει μόλις τρεις παρουσίες στο βάθρο, μία διά χειρός του Γερμανού (Τουρκία) και δύο διά χειρός Leclerc (Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία).

Διαβάστε επίσης:

F1 Vlog για το… μπακλαβά Grand Prix (vid)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix Τουρκίας

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πως ο Montezemolo παραλίγο να βρεθεί στο «τιμόνι» της F1

cars

Alonso – “Στην Ουγγαρία θα είμαστε ανταγωνιστικοί”

cars

Tissot Digital: Η έλευση του quartz και των ψηφιακών τεχνολογιών

cars

Πιθανότατα χωρίς θεατές του Grand Prix στο Μεξικό

cars

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

cars

F1 Audi: Μετά την επιτυχία του Rally Dakar η Audi παρουσιάζει νέο οδηγό

cars

Στον… κουβά η ταινία Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ

cars

Audi: Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της για τη F1

cars

Παραμένει στην F1 η Alfa Romeo (video)

cars