CARSNEWS
AUTONEWS

To νέο ηλεκτρικό concept της Lexus παρουσιάζει τον μελλοντικό σχεδιασμό της.

Δεν είναι μονάχα η Toyota που ξεκινά την καμπάνια για ένα ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV αλλά και συγγενής Lexus! Η διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι ενώ το επερχόμενο μοντέλο της Toyota προορίζεται για την παραγωγή, το αντίστοιχο της Lexus θα είναι ένα concept με στόχο την επίδειξη της εξέλιξης της σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρίας.

Όπως είναι λογικό, δεν μπορούμε να διακρίνουμε πολλά από την σκοτεινή φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και η Lexus δεν αποκάλυψε πολλές επιπλέον πληροφορίες. Αυτό που αρχίζει να φαίνεται όμως είναι η γωνία με την οποία θα προσεγγίσει το θέμα των ηλεκτρικών μοντέλων. Πώς θα μεταμορφωθεί η “spindle” γρίλια για παράδειγμα, χωρίς την αυξημένη ανάγκη για ψύξη που απαιτεί ένας βενζινοκινητήρας με όλα τα περιφερειακά του. Ή το πώς ο σχεδιασμός των ηλεκτρικών μοντέλων της Lexus θα είναι μία “έκφραση του τεχνολογικού υπόβαθρου σε τρεις διαστάσεις” που ακούγεται ολίγον τι μαρκετινίστικο αλλά δημιουργεί μία εικόνα που όλοι μπορούμε να φανταστούμε.

Η Lexus δηλώνει επίσης ότι το νέο, “Direct4” σύστημα θα είναι στο προσκήνιο των νέων, εξηλεκτρισμένων μοντέλων της εξασφαλίζοντας “μοναδικά δυναμικά χαρακτηριστικά” – είτε μιλάμε για υβριδικά, είτε για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σύστημα χρησιμοποιεί “e-άξονες” με κάθε έναν να εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που επιτρέπει την ροπή να κατανέμεται ανεξάρτητα και στους 4 τροχούς. Σύμφωνα με την εταιρία δε, το “Direct4” προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ και την ροπή που λαμβάνει ο εμπρός ή ο πίσω άξονας και βελτιώνει όχι μόνο το κράτημα και την επιτάχυνση, αλλά και την άνεση μέσω της καλύτερης ποιότητας κύλισης και του μειωμένου θορύβου. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

The post To νέο ηλεκτρικό concept της Lexus παρουσιάζει τον μελλοντικό σχεδιασμό της. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το 2025 οι πρώτες ηλεκτρικές Aston Martin.

cars

Και η Volkswagen γυρνά την πλάτη στην Μ.Ε.Κ.

cars

Έρχονται ειδικοί «Ράμπο» για όλα τα ακίνητα – Δυο νέες ειδικές υπηρεσίες θα παρακολουθούν την εικόνα των φορολογούμενων

cars

Ποιος είπε ότι το Ford Transit Connect δεν έχει δικαίωμα στην βελτίωση;

cars

Αυτό είναι το Lexus LF-30 με 544 ίππους και “gullwing” πόρτες!

cars

Groupe Renault. Αναδιοργανώνεται

cars

Ford Ranger Raptor– Πήρε τα βουνά και βρέθηκε στο στοιχείο του

cars

Νέο Fiat Tipo Cross. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 17100 Ευρώ

cars

BMW 5 Series LCI. Το προβλεπόμενο, ολοκληρωμένο facelift!

cars