CARSNEWS
NEW MODELS

To νέο Citroen e-Spacetourer μετακινεί αθόρυβα και οικολογικά

Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει συνεχώς έδαφος μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και τα μεγάλα MPV στα οποία κυριαρχεί η Mercedes EQV. Ωστόσο, υπάρχουν και οικονομικότερες επιλογές όπως το Peugeot e-Traveler ή το πρόσφατα ανακοινωθέντα e-Spacetourer της Citroen (και τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται το ίδιο σύστημα πρόωσης).

Έτσι, συναντάμε έναν ηλεκτροκινητήρα στο μπροστινό άξονα ισχύος 136 PS και ροπής 260 Nm. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 50 kWh και προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια για αυτονομία έως 230 km βάσει του κύκλου WLTP. Υπάρχει και μια μεγαλύτερη έκδοση με 75 kWh και αυτονομία στα 330 km. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h.

Υπάρχουν τρία προγράμματα κίνησης που μεταβάλλουν την ισχύ και την κατανάλωση. Για παράδειγμα στο Eco η ισχύς πέφτει περίπου στους 82 PS και μειώνεται και η κατανάλωση του κλιματισμού ενώ στο Normal υπάρχουν διαθέσιμοι 109 PS. Στο Power προσφέρεται το μέγιστο της ισχύος των 136 PS.

Για την μπαταρία υπάρχει εγγύηση 8 ετών ή για 160.000 km. Το e-Spacetourer προσφέρεται με το καλώδιο Type-2 στάνταρ για φόρτιση σε οικιακό φορτιστή ισχύος 7,4 kW και σε προαιρετικό wallbox ισχύος 11 kW. Στην ταχυφόρτιση υποστηρίζει έως 100 kW για γέμισμα της μπαταρίας σε 30 min και έως το 80% της χωρητικότητας της.

Oι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε τρία μήκη (XS: 4.60 m – M: 4.95 m – XL: 5.30 m) προς τα τέλη του 2020.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι θα είναι το νέο μοντέλο της Cyan Racing;

cars

Η Mercedes-Benz τρολλάρει την Audi (βίντεο)

cars

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα που έβγαλε η Porsche Taycan μετά από 190.000 km

cars

Czinger 21C: Το ανθρακονημάτινο βέλος προσγειώνεται στη Γενεύη

cars

Ανατροπή και… πέναλτι για το Jeep Wrangler σε Crash Test (Video)

cars

Formula 1: Πανέτοιμος για το Μουτζέλο ο Leclerc

cars

Δοκιμή νέο Ford Kuga 1.5 lt 150 PS: Ολοκληρωμένη πρόταση στα SUV!

cars

Από €3.000-€5.000 bonus για την αγορά υβριδικού ή ηλεκτρικού Ι.Χ.

cars

Volkswagen ID.1: Ο αντικαταστάτης του e-Up!

cars