CARSNEWS
NEW MODELS

To νέο Opel Mokka X κάνει τη σχεδιαστική έκπληξη

Το καινούργιο Corsa ήταν το πρώτο, επιτυχημένο δείγμα γραφής της αλλαγής της Opel μετά την εξαγορά της από τον όμιλο PSA και βέβαια θα ακολουθήσουν και άλλα, όσο τα υπάρχοντα μοντέλα της θα αντικαθίστανται. Το επόμενο σε αυτήν τη σειρά θα είναι το Mokka X, που βέβαια θα αφήσει πίσω την πλατφόρμα της GM στην οποία βασίζεται μέχρι τώρα και θα χρησιμοποιήσει αυτήν της PSA.

Πιο συγκεκριμένα την EMP1, γνωστή και ως Common Modular Platform (CMP), που ήδη χρησιμοποιείται και από άλλα SUV αυτής της κατηγορίας του γαλλικού ομίλου. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το Mokka X δεν θα έχει πλέον και τετρακίνητες εκδόσεις παρά μόνο προσθιοκίνητες.

Από πλευράς διαστάσεων δεν θα μεγαλώσει αισθητά σε σχέση με την τρέχουσα γενιά, ενώ η σχεδίασή του θα ακολουθεί το στυλ και τη λογική του πρωτότυπου GT X Experimental και θα χαρακτηρίζεται από το σχετικά κάθετο παρμπρίζ.

Από τη στιγμή που το νέο Mokka X θα βασίζεται στο πλαίσιο της PSA που υποστηρίζει και εξηλεκτρισμένα συστήματα πρόωσης είναι αναμενόμενο πως θα υπάρχει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοσή του. Η οποία θα έχει, όπως και στα Peugeot 2008 και DS3 Crossback έναν ηλεκτροκινητήρα 136 PS και μια μπαταρία 50 KWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία 320 km κατά WLTP.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι θα κάνει η Volkswagen με τα μικρότερα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα;

cars

Η νέα Porsche Macan θα είναι πλήρως ηλεκτρική και θα βασίζεται στο πλαίσιο PPE

cars

Χάρμα οφθαλμών αυτή η σπάνια Mustang του 1970

cars

O COVID-19 χτυπάει όλους: Πτώση των πωλήσεων κατά 38% το Μάρτιο στην Γερμανία

cars

GP Αυστρίας: Μία ακόμη pole position για το Lewis Hamilton

cars

Το νέο Nissan X-Trail είναι εδώ!

cars

Πόσο πουλήθηκε η θρυλική Ford Mustang του Steve McQueen;

cars

Audi RS Q3 Sportback από την ABΤ με 440 άλογα

cars

Test Drive: Nissan Juke Hybrid – Δοκιμάζουμε το υβριδικό compact SUV

cars