CARSNEWS
NEW MODELS

To νέο Peugeot 208 GTi ίσως να είναι ηλεκτρικό!

Με τα φώτα της δημοσιότητας και όλους τους μεγάλους τίτλους της χρονιάς πάνω του, το Peugeot 208 αποδεικνύεται μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για την γαλλική εταιρία.

Η γρήγορη έκδοσή του, η οποία από παράδοση ήταν ένα αυτοκίνητο που άφηνε το στίγμα του σε κάθε εποχή, θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις, έστω και σε επίπεδο φημολογίας. Όμως όπως φαίνεται η Peugeot δουλεύει εντατικά πάνω σε κάτι εντελώς καινούργιο, θέλοντας να αλλάξει συνολικά το τοπίο της κατηγορίας.

Όπως δήλωσε το αφεντικό της εταιρίας Jean Philippe Imparato, η εταιρία δουλεύει πάνω σε αυτο που θα μπορούσε να είναι το GTi του μέλλοντος. “Αν ένα αυτοκίνητο έχει το σήμα του GTi θα είναι το 208, ακόμα και αν πρόκειται να είναι ηλεκτρικό. Για τα υπόλοιπα θα αναλάβει το τμήμα Peugeot Sport Engineered” είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα έχει την ίδια αίσθηση με όσα γνωρίζαμε με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πάντως όπως είπε, “Το μόνο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να έχει το σήμα GTi ακόμα και ως ηλεκτρικό, είναι το 208, αν όντως αποφασίσουμε να φτιάξουμε μία τέτοια έκδοση”.

Πάντως ένα ηλεκτρικό σπορ 208 θα ήταν μία λογική επιλογή καθώς θα μείωνε το κόστος εξέλιξης με το αντίστοιχο μοντέλο OPC της Opel, ενώ θα ήταν και ο σωστός αντίπαλος απέναντι στο σπορ Renault Clio που ακούγεται ότι και αυτο θα στραφεί στην ηλεκτροκίνηση. Όλα πάντως συντείνουν ότι αυτή η κατηγορία θα μετατραπεί στην επόμενη γενιά των μοντέλων της σε ηλεκτρική, υποχρεώνοντας μοντέλα όπως το Fiesta ST ή το Polo GTi να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Tesla Model S θα αποκτήσει αυτονομία 1.000 km!

cars

Από €3.000-€5.000 bonus για την αγορά υβριδικού ή ηλεκτρικού Ι.Χ.

cars

Στελέχη των εταιριών θεωρούν ότι ο Κορωνοϊός βοηθά στην αυτόνομη οδήγηση!

cars

Η Ε.Ε. θα θέσει αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων

cars

To roadster του φτωχού ετοιμάζει η Porsche

cars

Τα προβλήματα λογισμικού και η έναρξη πωλήσεων του VW ID.3

cars

Η Geely κατασκευάζει του δικούς της δορυφόρους

cars

To Skoda Enyaq iV δίχως ίχνος καμουφλάζ

cars

MEGA TEST: Συγκρίνουμε οκτώ SUV πόλης

cars