CARSNEWS
NEW MODELS

To νέο VW Polo Sedan κλείνει το μάτι στην ελληνική αγορά

Η ρωσική αγορά ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα γενιά του VW Polo Sedan. Μια κλασική μπερλίνα με συμπαγείς διαστάσεις και προδιαγραφές που διαμορφώνουν ένα προσιτό αλλά σε κάθε περίπτωση ανταγωνιστικό προφίλ, που φαντάζει ικανό να αντέξει ακόμα και στον δυτικοευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι το VW Polo Sedan που βλέπεται στις οθόνες σας βασίζεται στο επίσης νέο Skoda Rapid, θα μπορούσε κάλλιστα να σταδιοδρομήσει και στην ελληνική αγορά καλύπτοντας το δυσαναπλήρωτο κενό που έχει δημιουργηθεί στην κατηγορία των προσιτών τετράθυρων σεντάν από την εποχή που προτάσεις, όπως το Hyundai Accent, έπαψαν να προσφέρονται στη χώρα μας.

Στην Ρωσία το νέο VW Polo Sedan θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας έστω και προαιρετικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής το μέγεθος της οποίας μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10,25 ίντσες, αποτελώντας τη βιτρίνα ενός προηγμένου συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Κάτω από το καπό του νέου VW Polo Sedan τοποθετείται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρου σε εκδόσεις των 90 και των 110 ίππων, ωστόσο, εναλλακτικά θα προσφέρεται και ο γνωστός TSI κινητήρας 1,4 λίτρου απόδοσης 125 ίππων.

Σε αυτήν την περίπτωση, μάλιστα, τη μετάδοση της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς θα αναλαμβάνει το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά στη χωροταξία του μικρού sedan της Volkswagen, το συνολικό μήκος φτάνει 4,5 μέτρα, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 550 λίτρα. Το νέο Polo Sedan θα παράγεται στην Kaluga της Ρωσίας και η διάθεσή του στην τοπικά αγορά θα ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το δυναμικό Audi A1 Sportback 35 150PS S-Tronic

cars

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari θα μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της!

cars

Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Audi A4 35 TFSI MHEV S-Tronic 150 PS

cars

Το νέο Honda Jazz δανείζεται υβριδική τεχνολογία από τη Formula 1

cars

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Ανοίγει η πλατφόρμα για την πληρωμή τους – Αναλυτικά τα ποσά

cars

Θα κατασκευαστεί η Aston Martin V12 Speedster

cars

Ποιο είναι το μοντέλο που κρύβεται πίσω από αυτό το teaser;

cars

H VW σταματά προσωρινά τις παραδόσεις του νέου Golf

cars

Mercedes-Benz SSKL: Το πρώτο «ασημί βέλος» βγαίνει στον δρόμο (video)

cars