CARSNEWS
NEW MODELS

To νέο VW Scirocco έρχεται από την… BMW

Μπορεί η VW να επέλεξε να μην δώσει συνέχεια στην πορεία του Scirocco καταργώντας μαζί με το μικρομεσαίων διαστάσεων coupe όλες εκείνες τις προτάσεις που θα μπορούσαν να εγγυηθούν μεγάλα περιθώρια κέρδους, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να βρει θέση στην γκάμα κάποιου άλλου κατασκευαστή.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει ένα σχεδιαστικό project το οποίο επιχειρεί να συνδυάσει το DNA της BMW με τις αναλογίες ενός VW Scirocco δημιουργώντας την προσδοκία ότι οι Βαυαροί θα τολμήσουν για μια ακόμα φορά να δημιουργήσουν μια niche πρόταση.

Μια πρόταση με τις διαστάσεις ενός μικρομεσαίου hatchback αλλά με δύο πόρτες και εμφανείς τις σχεδιαστικές επιρροές από τα αυθεντικά coupe της γερμανικής φίρμας τα οποία θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν και τα επόμενα χρόνια.

Η πισωκίνητη αρχιτεκτονική της BMW θα αποτελούσε την ιδανική επιλογή για ένα coupe με τις χωροταξικές «ανέσεις» ενός hatchback ωστόσο αν και εφόσον οι Βαυαροί επιλέξουν την «πλατφόρμα» που φιλοξενεί τη σημερινή Σειρά 1 θα χρειαστεί όλοι μας να εξοικειωθούμε με την ιδέα της μετάδοσης της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς.

Σε κάθε περίπτωση η ψηφιακή απεικόνιση του αυτοκινήτου είναι άκρως εντυπωσιακή, ανάλογη των υψηλών προσδοκιών που οφείλει κανείς να έχει από τους Βαυαρούς, οι οποίοι εξακολουθούν να ποντάρουν σε προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνήθη σχεδιαστικά δεδομένα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανατροπή – Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα την Τετάρτη 9/11

cars

Νέο Toyota Yaris: Οι τιμές πώλησης και οι εξοπλιστικές εκδόσεις στην Ελλάδα

cars

Δείτε την εξέλιξη των Porsche Boxster & Cayman (video)

cars

Πιθανή μείωση μοντέλων στην Jaguar Land Rover

cars

Πόσο κακό είναι να μην αλλάζουμε τα λιπαντικά στην ώρα τους;

cars

Ιδού το δώρο του Πούτιν στον Κιμ που πρόσβαλαν οι Αμερικανοί

cars

Rolls Royce Apparition: H κορυφαία των κορυφαίων

cars

Ο Hans Stuck οδηγεί το αγωνιστικό της Skoda από το Le Mans του 1950!

cars

DS Aero Sport Lounge: Ηλεκτροκίνητοι πειραματισμοί 680 ίππων

cars