CARSNEWS
NEW MODELS

To ονειρικό αυτοκίνητο της Yamaha

Αν και στο πρόσφατο παρελθόν η Yamaha έχει φλερτάρει και μάλιστα εντόνως με την ιδέα της  κατασκευής ενός τετράτροχου, η ιαπωνική φίρμα με τη μακρά παράδοση στη δημιουργία μοτοσικλετών δίστασε να πραγματοποιήσει το αποφασιστική βήμα που θα την περνούσε στην αντίπερα όχθη.

Πρόσφατα μάλιστα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα πρωτόλεια σχέδια ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτουπου οι Ιάπωνες είχαν εξελίξει με σκοπό να το περάσουν στην παραγωγή. Άγνωστο γιατί, η Yamaha έκανε πίσω και τα σχέδια του ηλεκτρικού sportscar έμεινε στα συρτάρια της ευρωπαϊκής υπηρεσίας κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων απ’ όπου και διέρρευσε.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Naoto Horie με τις οποίες ξεκαθάριζε ότι το project της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου έχει κλείσει οριστικά για την Yamaha αφήνοντας με την όρεξη όσους περίμεναν με αγωνία κάποιο από τα πρωτότυπα που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η ιαπωνική φίρμα να  φτάσει έως τη γραμμή παραγωγή.

Σήμερα, το όνειρο της κατασκευής ενός τετράτροχου από  τη Yamaha ζωντανεύει ξανά. Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και του ταλαντούχου Caspare Conticelli, το σχεδιαστικό πρωτότυπο του οποίου μάς ταξιδεύει σε έναν διαφορετικό αυτοκινητικό κόσμο.

Μάς ταξιδεύει στο μέλλον, στο οποίο η Yamaha μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μια θέση εξαντλώντας τις δυνατότητες που αναμφίβολα έχει.

Αν και δεν γίνεται αναφορά στις τεχνικές προδιαγραφές του φουτουριστικό πρωτότυπο του Caspare Conticelli, μιλώντας για το μέλλον οτιδήποτε λιγότερο από την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος ακούγεται ανακόλουθο με τον δρόμο χωρίς επιστροφή που έχει ήδη πάρει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δίλιτρο και με 275 ίππους το καυτό Hyundai Kona N

cars

Χωρίς οροφή, χωρίς όριο: Η Bugatti W16 Mistral Roadster «πιάνει» 420 km/h

cars

Απόπειρα δολοφονίας Ελ. Βενιζέλου: Όταν οι σφαίρες σαν το χαλάζι έπεφταν στην Πακάρ.

cars

Δείτε πως ένα VW Polo GTI φθάνει στα 324 άλογα (Video)

cars

Το σήμα της Citroen εξηλεκτρίζεται

cars

Στη Ferrari για τα επόμενα δύο χρόνια ο Carlo Sainz

cars

Συνεργασία της McLaren με την Gulf Oil International

cars

Nissan: Έτοιμη να παράγει μαζικά τμημάτα από ανθρακονήματα (βίντεο)

cars

Η DS Automobiles θα αυξήσει τη γκάμα της στα έξι μοντέλα

cars