CARSNEWS
NEW MODELS

To σπάνιο Toyota 2000GT κυνηγά ένα νέο ρεκόρ

Μπορεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της να μην διαθέτει προτάσεις ικανές να σταθούν απέναντι σε μια Ferrari 250 GTO ή σε μια Porsche 550, ωστόσο, αν μπει κανείς στον κόπο να ψάξει στο παρελθόν της είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταφέρει να ανασύρει μικρούς θησαυρούς.

Ένας από αυτούς είναι και το Toyota 2000GT το οποίο παράχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 σε μόλις 321 αντίτυπα αποτελώντας την πρώτη σοβαρή προσπάθεια της ιαπωνικής φίρμας να δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων coupe.

Τον προσεχή Μάιο το Toyota 2000GT θα έχει και πάλι την ευκαιρία να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ μιας και δημοπρατείται ένα από τα πλέον  καλοδιατηρημένα δείγματα του είδους του.Αν και δεν αποτελεί το σπανιότερο αυτοκίνητο που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της Toyota είναι δίχως αμφιβολία το πολυτιμότερο, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν η αξία του ξεπέρασε ακόμα και το ένα εκατομμύριο δολάριο.

Πρόκειται για ένα από τα συνολικά 62 αυτοκίνητα που έφτασαν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπου και παρέμεινε στον ίδιο ιδιοκτήτη για τριάντα χρόνια.

Μάλιστα το κατακόκκινο Toyota 2000GT ανακατασκευάστηκε ώστε να ανακτήσει τη λάμψη του παρελθόντος, διατηρώντας παρόλα αυτά τις εργοστασιακές προδιαγραφές του.

Το Toyota 2000GT αποτελεί για πολλούς το σημαντικότερο ιαπωνικό sportscar που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και τον πρόγονο της εμβληματικής Toyota Supra, η οποία προσφάτως απέκτησε τη σύγχρονη εκδοχή της.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ευρώπη ξεπέρασε την Κίνα σε πωλήσεις ηλεκτρικών

cars

Αυτά είναι τα 5+1 SUV πύραυλοι που κυκλοφορούν στην Αθήνα

cars

Το μυθικό ποσό που ξόδεψε ο Christiano Ronaldo για τη νέα του Bugatti

cars

Ελλάδα ακούς; Δείτε πόσο κοστίζει το λίτρο της αμόλυβδης στις ΗΠΑ

cars

Αθάνατο Tesla Model X «γράφει» 643.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει

cars

H ΒMW X8 M θα είναι υβριδική με 750 PS!

cars

Υβριδικό και τετρακίνητο. Το ανανεωμένο Suzuki Ignis στο μικροσκόπιο του Car and Driver

cars

Καθυστερεί η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai

cars

Ψηφιακή συνεργασία Mercedes-Benz και Nvidia

cars