CARSNEWS
NEW MODELS

To υβριδικό Jeep Renagade πέφτει στα 1,9 λίτρα/100 χλμ.

Τα πρώτα plug-in υβριδικά μοντέλα της Jeep αποτελούν γεγονός. Μετά την πρεμιέρα τους στην πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών αγαθών στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η αμερικανική φίρμα προχώρησε στην ανακοίνωση των προδιαγραφών τους.

Πρόκειται για τις «first editions» των Jeep Renegade και Compass τα οποία μοιράζονται το ίδιο υβριδικό σύνολο των 240 ίππων.

Το τελευταίο αποτελείται από τον γνώριμο υπερτροφοφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1,3 λίτρου και ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες εφοδιάζονται τα plug-in υβριδικά Renegade και Compass εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων γεγονός που περιορίζει τη μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου κάτω από τα 2,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Αντιστοίχως, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνούν τα 48 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ενώ στα εντυπωσιακά αριθμητικά δεδομένα των υβριδικών Jeep θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την ικανότητά τους να επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 7 δευτερόλεπτα.

Η διάθεση των “πράσινων” εκδόσεων των Renegade και Compass πρόκειται να ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του καλοκαιριού και θα συνοδεύονται με πενταετή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη και οκταετή εγγύηση για τις μπαταρίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Διέρρευσε η ολοκαίνουργια BMW M4

cars

Η Tesla προβλέπει αυξημένες πωλήσεις για το Model Y

cars

Το VW Golf RS των 450 ίππων είναι ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

cars

Ο Donald Trump έκανε «γύρο» με το «κτήνος» στην πίστα Daytona 500 (Video)

cars

Η Toyota θα διαθέτει το Highlander και στην ευρωπαϊκή αγορά

cars

Κακοκαιρία Eva: Πού και πότε θα “χτυπήσει” – Τι πρέπει να κάνετε αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

cars

Peugeot 208: Η premium έκφραση στα super mini

cars

Τριακοσαρίζοντας με την Ferrari FF στην Autobahn (Video)

cars

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τριπλασίασαν τις πωλήσεις τους τον Ιούλιο στην Ευρώπη

cars