CARSNEWS
NEW MODELS

To φιδάκι της Nokia

Κοιτάζεις γύρω σου και προσπαθείς να κρατήσεις σημειώσεις σε ένα μικρό μπλοκάκι την ίδια στιγμή που η πιτσιρικαρία του πλανήτη έχει αλλάξει όλους τους κώδικες επικοινωνίας. Και προσπαθείς να καταλάβεις πώς θα είναι αυτός εδώ ο μάταιος κόσμος μετά από 20 χρόνια, αν δεν έχεις αποδημήσει. Γυρίζεις πίσω.

Το 2000 μοιάζει τόσο μακρινό και άγνωστο.

Η Ελλάδα είχε ακόμα ΠΑΣΟΚ και το millenium έμπαινε με τον φόβο του Ιού και το αναποδογυρισμένο τραπέζι ενός έγκλειστου με το όνομα Τσάκας. Στο ίντερνετ μπαίναμε με dial-up, παίζαμε ακόμα με το φιδάκι στις «παντόφλες» της Nokia και λέξεις όπως Facebook, Twitter ή YouTube δεν είχαν ακόμα κάνει την εμφάνισή τους. Στις δύο δεκαετίες που πέρασαν έχεις την αίσθηση ότι κάποιος μας έσπρωξε σε ένα bungee jumping της ανθρώπινης εξέλιξης.

«Στο ίντερνετ μπαίναμε με dial-up, παίζαμε ακόμα με το φιδάκι στις ‘’παντόφλες” της Nokia»

Κρατάω σημειώσεις σε μπλοκάκι, όταν όλα γύρω μου ελέγχονται και «συνομιλούν» με χειρονομίες, φωνητικές εντολές και τεχνητές νοημοσύνες. Διαβάζω το εξαιρετικό άρθρο του καθηγητή κ. Διομήδη Σπινέλλη για την έκπτωση της γραφής ως format ανθρώπινης επικοινωνίας, σκαλίζω κάτω από τα pixels των 8Κ οθονών, θυμάμαι την αγωνία του Φρόϊντ «όπου και να πάω, έχουν ήδη πάει οι ποιητές», έρχεται πάλι ο Τ.Σ. Έλιοτ στην εξαίρετη μετάφραση του Χάρη Βλαβιανού: «Ο παρών χρόνος και ο παρελθών χρόνος / είναι ίσως και οι δύο παρόντες στο μέλλοντα χρόνο / και ο μέλλων χρόνος να περιέχεται στον παρελθόντα χρόνο». Mόνον η ποίηση, λοιπόν._Παναγιώτης Τριτάρης

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα πανίσχυρα Audi RS5 Coupe και RS5 Sportback έφτασαν στην ελληνική αγορά

cars

Το ρολόι του ταμπλό σταμάτησε στις 13.55′

cars

Τι στόχο έχει η Volkswagen για την Tesla;

cars

Ένα Land Rover Defender για το απόλυτο Σαββατοκύριακο!

cars

Jaguar E-Type: Από Barn find σε κατάσταση βιτρίνας!

cars

To νέο Renault Kadjar θα είναι πιο πολυτελές και θα έχει υβριδική έκδοση

cars

Ο γιός του Gemballa θα παρουσιάσει ένα νέο supercar με off road δυνατότητες

cars

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου-ηλεκτρικού Fiat 500

cars

«Ελαστικές» ζάντες από την Michelin και την Maxion Wheels (Video)

cars