CARSNEWS
NEW MODELS

To Datsun 240Z όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Το Datsun 240Z ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ κουπέ της εποχής του με την παραγωγή του να ξεπερνά τις 135.000 αυτοκίνητα μέσα σε μια τριετία και με εφαλτήριο το 1970. Είχε μείνει γνωστό στην ιστορία ως το Fairlady Z και κάτω από το μακρύ καπό του είχε έναν εξακύλινδρο των 2,4 lt που απέδιδε 151 PS που κατέληγαν στους πίσω τροχούς.

Η Nissan ετοιμάζεται στη νέα της εποχή να παρουσιάσει το 400Z που θα διαδεχθεί το 370Ζ. Ένα κουπέ που στα μέρη μας σπανίζει αλλά ειδικά στην αμερικανική (και φυσικά στην ιαπωνική αγορά) αποτελεί μια από τις πιο brutal επιλογές. Και για αυτό το λόγο το αρχέτυπο 240Ζ έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ακόμη και δίχως οροφή!

Οι φωτογραφίες που βλέπετε αφορούν μια σύγχρονη ψηφιακή αναβίωση δημιουργημένη από την ανεξάρτητο σχεδιαστή Abimelec Arellano. Όπως μπορείτε να δείτε έχει δανειστεί το παρμπρίζ και αρκετά άλλα στοιχεία από την Shelby Cobra για να μας παρουσιάσει ένα πολύ όμορφο ανοιχτό Datsun που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Τότε που τα καθίσματα δεν είχαν καν προσκέφαλα και καθρέπτες στα μπροστινά φτερά!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το τελευταίο teaser για τη Maserati MC20

cars

100 Χρόνια Mazda: Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο!

cars

Rolls Royce Apparition: H κορυφαία των κορυφαίων

cars

Η Γαλλία επενδύει 7 δις ευρώ για την ανάπτυξη του υδρογόνου!

cars

To νέο Renault Kadjar θα είναι πιο πολυτελές και θα έχει υβριδική έκδοση

cars

Πόσο θα μειωθεί η αμόλυβδη στην Ελλάδα έπειτα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου

cars

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της Citroen GS

cars

Το Futuro-e που παρουσίασε η Maruti Suzuki είναι πλήρως ηλεκτρικό

cars

Το Volkswagen Golf ξανά πρώτο στην Ευρώπη

cars