CARSNEWS
NEW MODELS

To FBI κατηγορεί την Κίνα πως κλέβει τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας οικονομικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα που εμπλέκει και την αυτοκινητοβιομηχανία. Προφανώς, η αμερικανική κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι καθόλου ευχαριστημένη από την εξέλιξη των πραγμάτων και παρά τις προσπάθειες της να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή, παραδείγματα όπως το εργοστάσιο της Tesla στην Σαγκάη, προφανώς και χρεώνονται ως αποτυχίες.

Δίχως να ξεχνάμε τον πόλεμο και σε άλλα επίπεδα, όπως στον χώρο των ηλεκτρονικών και τις απειλές στην Huawei. Και πρόσφατα το FBI επαναφέρει το θέμα με βαριές κατηγορίες σχετικά με την παράνομη απόσπαση πληροφοριών και δεδομένων από κινεζικές εταιρίες που αφορά μέχρι και τις τεχνολογίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε μια συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, δήλωσε ότι «…η κινεζική κυβέρνηση αγωνίζεται σε μια μεγάλη μάχη ώστε να ξεπεράσει τη χώρα μας στην οικονομική και τεχνολογική της ηγετική θέση. Ωστόσο, αυτό δεν το κάνουν με νόμιμο τρόπο, αλλά μάλλον κλέβουν δρόμο προς την οικονομική άνοδο με δικά μας έξοδα».

«Βλέπουμε κινεζικές εταιρείες που κλέβουν την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία για να αποφύγουν τη δύσκολη επιλογή της εξέλιξης νέων καινοτομιών και στη συνέχεια να την χρησιμοποιήσουν για να ανταγωνιστούν τις πολλές αμερικανικές εταιρείες που έχουν πέσει θύματα απάτης». Αυτά και πολλές άλλες κατηγορίες είπε ο διευθυντής του FBI σε πορίσματα της υπηρεσίας του που προέκυψαν μετά από 1.000 και βάλε έρευνες.

Ο Wray προειδοποιεί και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων πως οι κινεζικές εταιρίες είτε τους εκμεταλλεύονται είτε κλέβουν τις τεχνολογίες τους για να τις χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι. Σε γενικότερο πλαίσιο ο διευθυντής του FBI προτείνει να βελτιώσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους αφού οι Κινέζοι στοχεύουν στα πάντα, από εταιρίες που παράγουν ρύζι και σπόρους καλαμποκιού έως λογισμικά για ανεμογεννήτριες και ιατρικές συσκευές!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έρχεται Jeep Wrangler με κινητήρα V8

cars

Covid-19: Τα νέα μέτρα προστασίας σε επιβατικά οχήματα

cars

Lotus Evora GT140 γίνεται πιο φιλική

cars

Volta Zero: Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά από τη Σουηδία

cars

Η νέα Skoda Fabia θα παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021

cars

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το επόμενο Range Rover

cars

Hyperion XP-1: Με τη δύναμη του υδρογόνου και τελική πάνω από 350 km/h!

cars

Formula 1: Αναβάλλεται και το Grand Prix στο Μπακού

cars

Η Peugeot υποστηρίζει τη συντήρηση 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

cars