CARSNEWS
NEW MODELS

To Ford Mondeo είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει!

Παρόλο που οι πωλήσεις στην Ευρώπη έχουν πτωτική τάση (όχι μόνο στην περίπτωση του Mondeo, αλλά και της κατηγορίας) η Ford θα ανανεώσει το Mondeo με τη νέα γενιά να κάνει την πρεμιέρα της κάπου μέσα στο 2021. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο πρώτο οκτάμηνο του 2019 το Mondeo είχε 30.722 πωλήσεις στην Ευρώπη όταν τα αντίπαλα VW Passat και Skoda Octavia είχαν 90.621 και 51.734.

Παρά ταύτα το Volkswagen Passat, το Skoda Octavia, το Peugeot 508 κ.α. θα συνεχίσουν να έχουν ένα αξιόλογο αντίπαλο και παρόλο που άλλοι κατασκευαστές έχουν δηλώσει πως απέχουν (όπως η Toyota που έχει καταργήσει το Avensis). Προφανώς για την Ford το Mondeo αποτελεί ένα εμβληματικό μοντέλο, ενώ πέρα από την έξαρση των SUV στην Ευρώπη υπάρχουν και οι υπόλοιπες αγορές του κόσμου στις οποίες τα οικογενειακά sedan (κάτι που για το Mondeo θα αλλάξει) βαστάνε ακόμη.

Σχετικά με την επόμενη γενιά θεωρείται δεδομένη η σχεδίαση με την μεγάλη μάσκα μπροστά και την άποψη που συναντάμε στα πιο πρόσφατα Ford. Ωστόσο, την διαφορά θα κάνει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος με την crossover σχεδίαση.

Τεχνολογικά θα δοθεί πολύ μεγάλη προτεραιότητα στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, στην ασφάλεια αλλά και στα επίπεδα άνεσης με μια νέου τύπου πίσω ανάρτηση που θα παραπέμπει σε εκείνη του Volvo XC90.

Σχεδόν όλη η γκάμα των κινητήρων θα είναι εξηλεκτρισμένη, ενώ πέρα από τις mild hybrid εκδόσεις θα δούμε και μια plug-in υβριδική που θα προέρχεται από το νέο Kuga. Αξιοσημείωτο είναι πως κόντρα και πάλι στις φήμες τα S-Max και Galaxy ανανεώθηκαν και συνεχίζουν δίχως να έχει ανακοινωθεί η διακοπή της παραγωγής τους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος και το Ράλι Νέας Ζηλανδίας

cars

Το «μικρό» Land Rover Defender των 30.000 ευρώ

cars

Η πρώτη εμφάνιση της Toyota Corolla Cross

cars

H καταραμένη Ferrari F40 ενός δικτάτορα

cars

Βόλτα στο Μιλάνο: Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars

Μεγαλύτερο και μόνο στέισον το νέο VW Passat

cars

Κορωνοϊός: Πώς θα κινηθείτε με ασφάλεια στην Ολυμπία Οδό

cars

Μηδενική προκαταβολή και όφελος έως 3.000 ευρώ από την VW

cars

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars