CARSNEWS
NEW MODELS

To Jeep Spider Concept είναι το offroader του μέλλοντος

Πολλοί πίστευαν ότι η αναγκαιότητα περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων θα οδηγούσε στον σταδιακό αφανισμό των παραδοσιακών offroaders, εκείνων των αυτοκινήτων δηλαδή που διέθεταν έναν σαφή εκτός δρόμου προσανατολισμό επενδύοντας στα ενεργοβόρα μεν ικανότατα δε συστήματα τετρακίνησης.

Τα πράγματα, βέβαια, εξελίχθηκαν διαφορετικά μιας και η διάδοση της ηλεκτροκίνησης επέτρεψε σε πολλούς κατασκευαστές να περάσουν στην παραγωγή τετρακίνητες υλοποιήσεις οι οποίες συνδυάζουν τα καλύτερα από δύο πολλοί διαφορετικούς κόσμους.

Αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει και το πρωτότυπο Jeep Spider Concept, το οποίο σύμφωνα με τον δημιουργό της διαθέτει την ικανότητα να αυξομειώνει την απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος ή καλύτερα από την επιφάνεια πάνω στην οποία κινείται μιας και οι ειδικά διαμορφωμένοι τροχοί του επιτρέπουν να καλύπτει αποστάσεις ακόμα και πάνω στο νερό.

Αν και η αυξομείωση της απόστασης από το έδαφος είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει «φορεθεί» και σε αυτοκίνητα παραγωγής, η ιδέα του Wayne Jung είναι υπέρ του δέοντος ριζοσπαστική για να μπορεί να θεωρηθεί άμεσα υλοποιήσιμη, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει στο ελάχιστο την αξία της.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του Jeep Spider προσθέστε και τις αποσπώμενες μπαταρίες, όπως άλλωστε και την ύπαρξη-φιλοξενία ενός drone στην οροφή του αυτοκινήτου.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι μπορεί να κρύβει το ηλεκτροκίνητο μέλλον το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό όσο οι περισσότεροι από εμάς είχαμε αρχικώς προβλέψει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι η πιο απίστευτη “κόντρα” που έγινε ποτέ! (Video)

cars

Υπάρχει επιστημονική μέθοδος για την εύρεση θέσης στάθμευσης;

cars

Configurator: Επίλεξε το αυτοκίνητο σου με ένα “κλικ” μένοντας… σπίτι

cars

Δείτε το ηλεκτροκίνητο κτήνος του αμερικανικού στρατού

cars

Ο Richard Hammond μας ξεναγεί στο «μυστικό» του γκαράζ (video)

cars

Νικητής ο Max Verstappen στο Silverstone

cars

Ποια διάσταση τροχών να διαλέξω για το αυτοκίνητο μου; (Video)

cars

Αυτή η επτάμετρη Rolls-Royce αντέχει σε σφαίρες και εκρήξεις

cars

Βήμα-Βήμα η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων για να αποφύγετε τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση και τεκμήρια

cars