CARSNEWS
NEW MODELS

To Long Way Up βρίσκεται σε εξέλιξη

  • img

Το τρίτο “επικό” ταξίδι των Ewan McGregor και Charles Boorman, που έχει “βαφτιστεί” ως Long way Up, βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Αφετηρία ήταν η πόλη της Ushuaia, στη Γη του Πυρρός, από όπου οι δύο αναβάτες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο με ηλεκτροκίνητα Live Wire μοντέλα της Harley-Davidson, κατευθυνόμενοι βόρεια, με τελικό προορισμό το Σαν Φρανσίσκο στις Η.Π.Α. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο, ο τερματισμός να μεταφερθεί βορειοτέρα αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αναβάτες (και το κομβόι υποστήριξης που τους ακολουθεί) πρέπει τώρα να έχουν ολοκληρώσει το ταξιδιωτικό σκέλος στην Νότια Αμερική και να βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα που συνδέει την ήπειρο.

Στα μέσα Νοεμβρίου, οι δύο αναβάτες εντοπίσθηκαν στο Εκουαδόρ, κατευθυνόμενοι προς της πρωτεύουσα της χώρας, Quinto, έχοντας καλύψει μια απόσταση 8.400 χιλιομέτρων μέσα σε δύο μήνες. Με μια απλή διαίρεση, αυτό μας κάνει 140 χιλιόμετρα ημερησίως. Η αυτονομία των συγκεκριμένων Live Wire είναι –τουλάχιστον- κατά 100 χιλιόμετρα μεγαλύτερη και ξέχωρα από αυτό, μάλλον πρέπει να παίζουν και… ρεπό, χωρίς η οδήγηση να είναι 24/7.    

Τους ταξιδιώτες τους αναγνώρισε ένας ντόπιος φωτογράφος και ξεναγός, οποίος μίλησε μαζί τους, με τους δύο αναβάτες να αναφέρουν πως η μέχρι τώρα εμπειρία τους με τα ηλεκτροκίνητα είναι πολύ ευχάριστη και δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Αυτές τις ημέρες (09/12/2018), οι McGregor και Boorman, με βάση τον μέχρι τώρα ρυθμό τους, πρέπει να βρίσκονται στην κεντρική Αμερική, αρκετά κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Related Articles

Τον Σεπτέμβριο το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda

cars

Το BMW eDrive Zones δημιουργεί ηλεκτρικό δακτύλιο σε 80 ευρωπαϊκές πόλεις (video)

cars

To καυτό Ford Puma ST στην πράσινη κόλαση του Nurburgring (Video)

cars

Όλες οι νέες τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την επιδότηση

cars

H Renault σταματά να πουλά επιβατικά στην Κίνα

cars

Από €3.000-€5.000 bonus για την αγορά υβριδικού ή ηλεκτρικού Ι.Χ.

cars

Για όλα φταίει το… safety car!

cars

Honda S2000 με τις… ζελατίνες αναζητά ιδιοκτήτη

cars

Η Mitsubishi δεν βιάζεται να επενδύσει στο νέο κλάδο της Renault για τα EV

cars