CARSNEWS
NEW MODELS

To Mazda MX-5 μεταμορφώνεται σε έναν εκτός δρόμου υπερήρωα (Video)

Θα μπορούσε κάλλιστα να πρωταγωνιστεί στο sequel των ταινιών «Mad Max» διεκδικώντας τις τελευταίες σταγόνες υγρού καυσίμου σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που έχουμε γνωρίσει όλοι μας.

Ο λόγος για το μπλε Mazda MX-5 το οποίο και μεταμορφώθηκε από ένα υπεράνω κάθε υποψίας roadster σε έναν εκτός δρόμου υπερήρωα ικανό να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον της ερήμου.

Το εν λόγω Mazda MX-5 δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει σε ένα φεστιβάλ -το περίφημο Gambler 500- στο οποίο λαμβάνουν μέρος αυτοκίνητα η αξία των οποίων δεν υπερβαίνει τα 500 δολάρια.

Ακούγεται ανούσιο, μόνο που τα συγκεκριμένα οχήματα καλούνται να καλύψουν μια απόσταση 500 μιλίων μέσα στην έρημο του Oregon και να υπερπηδήσουν εμπόδια τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται… μοιραία.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, έχουν φροντίσει και για αυτό δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή για εκείνους που θα θελήσουν να επιστρέψουν στην ασφάλεια τους σπιτιού τους χωρίς το τετράτροχο… σαπάκι τους.

Με περισσότερα από 400.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του και τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του κινητήρα βενζίνης του 1,6 λίτρου, το Mazda MX-5 ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία αυτοκινήτων για την οποία «γεννήθηκε» του Gambler 500.

Με μία χούφτα δολάρια απέκτησε την απαραίτητη απόσταση από το έδαφος και την ευκαιρία να αναδείξει σε ένα νέο τερέν ικανότητες που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε.

Μένει να αποδειχθεί αν το μπλε Mazda MX -5  επιβιώσει θα επιβιώσει των δοκιμασιών που του επιφυλάσσει η έρημος του Oregon ή αν θα έχει την τύχη δεκάδων άλλων τετράτροχων που δεν καταφέρουν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gambler 500 συγκενρώνει κάθε χρόνο περισσότερες από 2.500 συμμετοχές, γεγονός που το καθιστά ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ αυτοκινήτου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Είναι το τελεφερίκ η λύση στις αστικές μετακινήσεις;

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – SS1: Στον Ogier η υπερειδική

cars

Τον Απρίλιο η απάντηση της Volkswagen για την επένδυση στη Θάσο (UPD)

cars

Πόσο κοστίζει το πορτοκαλί χρώμα της Mercedes-AMG GT Black Series;

cars

Τι πρέπει να κάνεις εάν βάλεις λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό σου

cars

MEC-View: Αυξημένη ασφάλεια κίνησης στις διασταυρώσεις

cars

BMW: Περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στα Logistics

cars

Στα 20.000 δολάρια η έκπτωση για την Jaguar I-Pace

cars

Πώς λειτουργεί ο διακόπτης Manettino στο τιμόνι των Ferrari

cars