CARSNEWS
AUTONEWS

To Microlino 2.0 είναι η BMW Isetta του 21ου αιώνα!

Η BMW Isetta είναι ένα μοντέλο που λάνσαρε η γερμανική εταιρία στην αγορά την δεκαετία του ’50. Ένα μοντέλο που σήμερα θα χαρακτηριζόταν “microcar” ή κάτι πιο… πιασάρικο όπως “όχημα μικρο-κινητικότητας” αλλά εκείνη την εποχή, αποτελούσε μία αναγκαιότητα για την BMW που βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας. Ο σχεδιασμός του οφείλεται στην Iso Rivolta (εξ ου και το όνομα, “Isetta”, που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως “μικρή Iso”) και έβαλε το λιθαράκι του στην σωτηρία της γερμανικής εταιρίας πουλώντας 161.728 οχήματα στα 8 χρόνια που παρέμεινε στην παραγωγή.

Τώρα όμως, η Isetta αποκτά πνευματικό (και όχι μόνο) διάδοχο. Απλά δεν φοράει το σήμα της BMW. Ο λόγος για το Microlino 2.0 που χαρακτηρίζεται από την Micro ως το “iPad του κόσμου της κινητικότητας” – είδες; Χρειάζεται κάτι πιασάρικο. Όσο ρετρό είναι στην εμφάνιση όμως, τόσο σύγχρονο είναι κατά τα άλλα. Για το Microlino 2.0, η εταιρία που το σχεδίασε διατήρησε το γενικό σχήμα αλλά έβαλε κάποιες μοντέρνες πινελιές όπως τα LED φώτα εμπρός, το ενιαίο επίσης LED φανάρι πίσω και η κρυμμένη χειρολαβή. Το “bubblecar” είναι επίσης ψηλότερο από την Isetta, πιο ευρύχωρο και πιο ευήλιο χάρη στα μεγαλύτερα παράθυρα και τις λεπτότερες κολώνες εμπρός. Στο πίσω μέρος, το μετατρόχιο αυξήθηκε κατά 50% ώστε να βελτιωθεί η ευστάθεια και η άνεση ενώ στο εσωτερικό, το τιμόνι δεν στηρίζεται στο πάτωμα, ανάμεσα στα πόδια του οδηγού και ο διάκοσμος είναι λιτός και σύγχρονος με μία οθόνη μπροστά στον οδηγό να λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και έναν πιο εργονομικό και πιο άνετο “πάγκο” για τους επιβάτες.

Για την κίνηση του, το Microlino 2.0 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος τροφοδοτείται είτε από μία μπαταρία 8 kWh, είτε από μία 14,4 kWh. Η πρώτη χαρίζει αυτονομία 125 χιλιομέτρων και η δεύτερη 200 ενώ η τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού microcar δεν υπερβαίνει τα 90 km/h – και πολλά είναι! Όσο για την τιμή του; Ξεκινά από τα €12.000 με την εταιρία να δηλώνει ότι έχει ήδη 17.000 παραγγελίες και πως η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2021. Δεδομένης της έλλειψης αντιπροσωπειών δε, την συντήρηση του Microlino 2.0 έχει αναλάβει η Bosch με περισσότερα από 70 σημεία στην Ελβετία και την εταιρία να επεκτείνει στο μέλλον αυτή την συμφωνία και σε άλλες χώρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H SYM εξελίσσει κινητήρες με κυψέλες υδρογόνου!

cars

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει το Κοσσυφοπέδιο

cars

Η Team Peugeot Total Energies στο WEC 2024

cars

Με τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Bury

Gazprom: 42,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διοχετευθούν σήμερα στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

cars

Η Audi παρουσιάζει το project της Formula 1

cars

Abarth 595. Mε ανανεωμένη και αναβαθμισμένη γκάμα

cars

Δώρα με ιστορία σε χαρτί!

cars

Jaguar F-Pace facelift. Ανανέωση ουσίας.

cars