CARSNEWS
NEW MODELS

To Model Y είναι το πρώτο Tesla με αντλία θερμότητας

Το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την Tesla είναι ότι δεν φροντίζει τα αυτοκίνητά της να διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία μπαταριών και όχι μόνο και κατά συνέπεια και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία. Από την άλλη υπάρχουν παράπονα για το ότι η αμερικάνικη εταιρεία εξελίσσει τα αυτοκίνητά της έχοντας κατά νου το ήπιο κλίμα της California, όπου έχει έδρα από την ίδρυσή της και εκεί ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα. Τι σημαίνουν όμως αυτά τα παράπονα στην πράξη και πως προέκυψαν;

Προέκυψαν λοιπόν από ανθρώπους που κατοικούν σε περιοχές με πιο χαμηλές θερμοκρασίες και οι οποίοι έβλεπαν την αυτονομία των αυτοκινήτων τους να μειώνεται σημαντικά όταν έπρεπε να ενεργοποιήσουν το σύστημα κλιματισμού για να ζεσταθούν. Και αυτό γιατί η ενέργεια για τη λειτουργία του προερχόταν από τη μπαταρία.

Παρόλο που υπάρχει λύση για αυτό, η ξεχωριστή αντλία θερμότητας που εκμεταλλεύεται τις απώλειες του συστήματος πρόωσης για να ζεστάνει την καμπίνα των επιβατών η Tesla δεν την χρησιμοποιούσε. Ούτε και στα πιο ακριβά μοντέλα της, τα Model S και Model X. Αυτό θα αλλάζει στο νέο της μικρό SUV, το Model Y, το οποίο θα εξοπλίζεται με αντλία θερμότητας. Ίσως στο μέλλον ακολουθήσουν και τα άλλα μοντέλα της Tesla.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσα δις δολάρια κερδίζει την εβδομάδα ο Elon Musk ;

cars

Chevrolet: Αποχαιρετά την Camaro με τη συλλεκτική έκδοση Panther Black

cars

Προς υπογραφή συμφωνίας PSA και FCA

cars

Τιμόνι με αισθητήρα αφής στη Mercedes-Benz E-Class

cars

Εξακύλινδρο το νέο pickup της Hyundai

cars

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία στη δίνη του κορωνοϊού

cars

H Lamborghini δεν θα μετέχει ξανά σε μεγάλη έκθεση

cars

O όμιλος Fiat Chrysler θα παράγει 1 εκ. μάσκες ανά μήνα

cars

Το νέο ημερολόγιο της Pirelli (Video)

cars