CARSNEWS
NEW MODELS

To Nissan 400Z είναι ένα ονειρικό ιαπωνικό sportscar

Για τους λιγότερο υποψιασμένους, η σειρά Ζ της Nissan ήταν εκείνη που καταξίωσε την ιαπωνική φίρμα στην ευρύτερη κατηγορία των sportscar.

Ο πρώτος εκπρόσωπός της, το εμβληματικό Datsun 240Z, πέρασε στην παραγωγή το 1969 και έκτοτε οι Ιάπωνες φάνηκαν συνεπείς στο ραντεβού τους με την ιστορία, δημιουργώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα προτάσεις ικανές να συντηρήσουν τον μύθο του ιαπωνικού sportscar.

Το τελευταίο εγχείρημα της Nissan ακούει στο όνομα 370 Ζ και μπήκε στην γραμμή παραγωγής το 2009 χωρίς παρόλα αυτά να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα εκείνο το αυτοκίνητο που θα καταφέρει να το αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με τι τελευταίες πληροφορίες αυτό πρόκειται να συμβεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, διάστημα ικανό ώστε οι Nissan να ολοκληρώσει τη εξέλιξη ενός αυτοκινήτου το οποίο θα κληθεί να αναβιώσει το θρυλικό Datsun 240Z της δεκαετίας του 1960.

Αυτή τη φορά, βέβαια, οι Ιάπωνες δεν θα αρκεστούν στο δυναμικό χαρακτήρα που θα προσδίδει στην πρότασή τους  ένας αξιόμαχος κινητήρας –πληροφορίες θέλουν έναν V6 3,0 λίτρων να παίρνει θέση κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του ιαπωνικού sportscar- αλλά θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια σχεδιαστική συνάφεια με το ένδοξο παρελθόν του.

Κοινώς, το νέο Nissan 400Z θα παραπέμπει… ευθαρσώς στον μακρινό πρόγονό του, αποτελώντας έναν άξιο αντίπαλο της Toyota Supra αλλά και των ευρωπαϊκών δυνάμεων που συνηθίζουν να δραστηριοποιούνται στα υψηλών επιδόσεων coupe.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, το εξακύλινδρο σύνολο των 3,0 λίτρων το οποίο πιθανότατα θα προέλθει από το Infinity Q60, θα χρειαστεί να διατηρήσει στα σημερινά επίπεδα την απόδοσή του (βλέπε 400 ίππους) και το σύστημα μετάδοσης να τηρήσει τις παραδόσεις εμπλέκοντας τους πίσω τροχούς.

Σε κάθε περίπτωση, τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αν και θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος ώστε από τις καμινάδες του εργοστασίου της Nissan στην Yokohama να βγει λευκός καπνός.

Διαβάστε επίσης:

Το Nissan Magnite είναι ο -πολύ- μικρός αδερφός του Qashqai

Εντυπωσιάζουν τα πρώτα σχεδιαστικά στοιχεία του νέου Nissan Qashqai

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Απίστευτο: Ένα… Skoda 120 «ταπεινώνει» μια Ferrari 458 Italia! (video)

cars

Η Bentley Continental GT και τον Jeep Wrangler μετατρέπονται σε τανκ (Video)

cars

Mitsubishi L200: Με κορυφαία συστήματα ασφαλείας

cars

VW: Δεν χρειαζόμαστε άλλα SUV προς το παρόν

cars

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς σε κάθε κατηγορία!

cars

Nissan Z Proto: Υπομονή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου! (Βίντεο)

cars

To νέο Seat Leon μάς δείχνει τα φώτα του

cars

Καλοκαιρινές προσφορές από την Peugeot

cars

Το προφητικό και άκρως εντυπωσιακό Hyundai Prophesy περνά στην παραγωγή

cars