CARSNEWS
NEW MODELS

To roadster του φτωχού ετοιμάζει η Porsche

Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία της άσημης Porsche 914, η ιδέα της δημιουργίας ενός προσιτού τετράτροχου εξακολουθεί να «βασανίζει» το μυαλό των ανθρώπων της γερμανικής φίρμας.

Βλέποντας τα περιθώρια επέκτασης της γκάμας των μοντέλων της προς τα πάνω να έχει πλέον εξαντληθεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο Zuffenhausen που έχουν αρχίσει να εξοικειώνεται με το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αυτοκινήτου ικανού να σταθεί απέναντι σε γήινες προτάσεις του ανταγωνισμού, όπως είναι η BMW Z4 ή ακόμα και η Mercedes-Benz A-Class.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό της γερμανικής φίρμας αναφέρουν ότι η εξέλιξη του αυτοκινήτου που θα τοποθετήσει την Porsche σε χαμηλότερες τιμολογιακά κατηγορίες έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα πρόκειται για τον φυσικό διάδοχο της 914 ή για κάποια άλλη πρόταση.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει κανείς διαβάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής σχεδιασμού της Porsche, Michael Mauer, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Mercedes-Benz και στη Saab.

Σε κάθε περίπτωση, η Porsche είναι αναγκασμένη να καταφύγει για μία ακόμα φορά στη λύση Volkswagen ώστε να αποφύγει το κόστος εξέλιξης ενός νέου πλαισίου αλλά και να αξιοποιήσει το πλούσιο τεχνολογικό οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Γαλλία υποχρεώνει τα υπαίθρια πάρκινγκ να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ

cars

To Ford Bronco παρουσιάστηκε επίσημα. Θα έρθει στην Ευρώπη;

cars

Θα πληρώνατε 50 ευρώ για μία φόρτιση;

cars

Οδηγός «φόρτωσε» με 400.000 km ένα Honda Civic του 2022

cars

Crossover έκδοση για το νέο Peugeot 308

cars

Η Porsche μάς μαθαίνει να τραβάμε σωστές φωτογραφίες με το κινητό μας

cars

Δεν περιμένουν το ηλεκτρικό του Ερντογάν ούτε οι Τούρκοι

cars

VW: Αποζημιώσεις 830 εκατ. ευρώ για τους diesel κινητήρες

cars

Το τρομακτικό ατύχημα που σόκαρε τον V. Rossi (video)

cars