CARSNEWS
NEW MODELS

To Toyota Yaris απέθανε. Ζήτω το Toyota Yaris!

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η  Toyota δεν πρόκειται να συνεχίσει τη διάθεση του Yaris στην αμερικανική αγορά, εγκαταλείποντας ουσιαστικά την ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Όσο δυσοίωνη για τα μελλούμενα μπορεί να ακούγεται όμως η συγκεκριμένη απόφαση για την Toyota άλλο τόσο ασήμαντη μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς για τον υπόλοιπο πλανήτη, όπου το Yaris χαίρει της εκτίμησης όλων εκείνων που μπορούν να δουν πίσω από τις ταπεινές προδιαγραφές του ένα αυτοκίνητο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής.

Φυσικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν έχει θέση σε μια αγορά όπου τα μεγέθη είναι πολύ διαφορετικά και οι εξοικονόμηση καυσίμου ή πόρων αποτελεί άγνωστη λέξη για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που η Toyota είχε επιλέξει να μην διαθέτει στις Η.Π.Α. την ευρωπαϊκή εκδοχή του Yaris, αλλά ένα αυτοκίνητο που μοιραζόταν τα πάντα –εκτός από τα σήματα- με το Mazda 2.

H είδηση, λοιπόν, ότι ο Ιούνιος θα είναι ο τελευταίος μήνας που το Toyota Yaris θα κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση.

Σε αντίθεση, βέβαια, με τα τεκταινόμενα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στην Ευρώπη το Toyota Yaris ζει και βασιλεύει αποτελώντας εκτός των άλλων τη μοναδική πραγματικά υβριδική πρόταση στην ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Σύντομα η τέταρτη κατά σειρά γενιά του αυτοκινήτου αναμένεται και στη χώρα ενώ ήδη προσφέρεται στις μεγαλύτερες αγορές της γηραιάς ηπείρου, όπως η γερμανική.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ακόμα και σήμερα –λίγο πριν την αντικατάστασή του- το Toyota Yaris αποτελεί με διαφορά τη δημοφιλέστερη πρόταση της ελληνικής αγοράς με μερίδιο που φτάνει στην κατηγορία των supermini το 25%.

Η διάθεση του νέου Toyota Yaris στη χώρα μας θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ μερικούς μήνες αργότερα θα ακολουθήσει και η crossover εκδοχή του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πάρε θέση – Θα αγόραζες το νέο Hyundai Accent;

cars

Εντυπωσιακές συμμετοχές στον δεύτερο αγώνα Formula 1 E Sports της χρονιάς!

cars

Ράλι Μεξικού: Πρόωρο τέλος με νίκη του Sebastien Ogier και Toyota Yaris WRC

cars

Απίστευτες σκηνές σε παγωμένη στροφή του Rallye Monte Carlo (Video)

cars

Τρελά πρόστιμα από κάμερες εντοπισμού χρήσης κινητών σε οδηγούς αυτοκινήτου (video)

cars

Rendezvous με τη Ferrari SF90 Stradale στους δρόμους του Μονακό (βίντεο)

cars

Σε συνεργασία με την Uber το ιπτάμενο ταξί της Hyundai

cars

Έρχεται και έκδοση Abarth για το ηλεκτρικό 500αράκι;

cars

H Hyundai-KIA επενδύει στη νεοφυή Arrival

cars