CARSNEWS
NEW MODELS

To Triggo είναι ένα ηλεκτρικό micro car από την Πολωνία

Η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πολύ πιο απλή σε σχέση με αυτήν ενός συμβατικού, γεγονός που επιτρέπει σε πολλές εταιρείες start up να παρουσιάζουν δικά τους μοντέλα και να προσπαθούν να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Triggο, η οποία θέλει να κατασκευάσει το… Triggo, ένα μικρό αυτοκίνητο που εξελίσσει εδώ και περίπου μια δεκαετία, για χρήση αποκλειστικά μέσα στην πόλη.

Το οποίο Triggo θα καταλαμβάνει μόλις το 20% του χώρου που χρειάζεται ένα συμβατικό αυτοκίνητο, γεγονός φυσικά που θα καθιστά πολύ πιο εύκολη την κίνησή του σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και αντίστοιχα και την εξεύρεση θέση στάθμευσης.

Το Triggo είναι φυσικά ηλεκτρικό και στις ιδιαιτερότητές του περιλαμβάνεται καταρχήν η δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας του ώστε να μην χάνεται χρόνος περιμένοντας τη φόρτισή της. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η μεταβλητή γεωμετρία της ανάρτησής του, μιας και έχει τη δυνατότητας μεταβολής των μετατροχίων του.

Όταν οι τροχοί είναι εκτεταμένοι τότε το Triggo έχει μεγαλύτερη ευστάθεια και έτσι μπορεί να αναπτύξει υψηλότερες ταχύτητες -πάντα στα πλαίσια του αστικού του χαρακτήρα. Όταν είναι εκτεταμένοι καταλαμβάνει όπως προαναφέραμε τον ελάχιστο δυνατό χώρο.

Ταυτόχρονα όλες οι λειτουργίες του είναι Drive by Wire, ώστε να είναι έτοιμοι για την αυτόνομη οδήγηση αλλά και για την ένταξή του σε στόλους ρομποτικών ταξί.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Opel αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του επόμενου Mokka

cars

Η McLaren προσβλέπει στην Ασία και στα υβριδικά

cars

Project 3F, αυτόνομες τοπικές μετακινήσεις (βίντεο)

cars

Πώς θα ρυμουλκήσετε με ασφάλεια το σκάφος σας με τρέηλερ

cars

Ξανά στην πίστα το μονοθέσιο της Mercedes! (video)

cars

To νέο VW Golf GTI θα είναι στην Γενεύη

cars

GP Σάο Πάολο – Sprint: Νικητής ο Russell, οπισθοχώρησε ο Verstappen σε έναν συναρπαστικό αγώνα

cars

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο CUPRA Formentor

cars

Κορωνoϊός: Πώς μπορείς να παραγγείλεις αυτοκίνητο στην Ελλάδα μένοντας… σπίτι

cars